Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi / WICS 2014

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar “Akıllı Şehirler Zirvesi”ne katıldı.

Eklenme Tarihi: 11 Aralık 2014 Perşembe

Londra merkezli EurAsiaStrategies tarafından üçüncüsü düzenlenen Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi (World Intelligent Cities Summit 2014/WICS) İstanbul'da başladı.

10-11 Aralık tarihlerinde gerçekleşen akıllı şehirlere odaklı zirvede, bilgi ve iletişim teknolojileri, sağlık, turizm, inşaat, telekomünikasyon, güvenlik, ulaşım, enerji, altyapı ve finans alanları, 30 farklı ülkeden konuşmacıların katıldığı özel oturumlarla detaylı bir şekilde ele alınıyor.

Oturumlara katılan kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri dünyadaki ve Türkiye’deki akıllı şehirler gündemini, sundukları bildiriler eşliğinde tartışıyor.

Akıllı Şehirler Zirvesi kapsamında Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar Conrad Otel’de gerçekleşen oturuma katılarak hedef ve projeleriyle ilgili bir konuşma yaptı.

Başkan Hazinedar konuşmasında, akıllı belediyecilik hizmet ve uygulamalarının ciddi anlamda ele alınması konusuna değinirken, akıllı şehirlerde sosyal medyanın önemine de vurgu yaptı.

Hazinedar, eğitim ve iş alanında Beşiktaşlılara fırsatlar sağlayacak olan “Beşiktaş Akademi”yi hayata geçirdiklerini ve bu alanda sosyal sorumluluk projeleriyle, akıllı şehir uygulamalarının da entegre edeceklerini ifade etti.

Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi Oturumunda Beşiktaş Belediyesi yanı sıra Kadıköy ve Üsküdar Belediyeleri de yer aldı.