Beşiktaş’ta Şeb-i Arus Töreni

Mevlânâ Celaleddin- i Rumi’nin 741. Vuslat yıldönümü, farklı dinlerin mensuplarını Beşiktaş’ta bir araya getirdi.

Eklenme Tarihi: 18 Aralık 2014 Perşembe

Beşiktaş Belediyesi, Mevlânâ Celaleddin- i Rumi’nin 741. vuslat yıldönümü anma gecesi kapsamında Ortaköy Meryem Ana Ermeni Kilisesi’nde “Şeb-i Arus Töreni” düzenledi.

“Şeb-i Arus Töreni”ne, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Beşiktaş Kaymakamı Dr. Abdullah Kalkan, Beşiktaş Müftüsü Hızır Hilmi Yılmaz, İstanbul Katolik Toplumu Ruhani Lideri Yusuf Sağ, Ermeni Patrik Vekili Aram Ateşyan ve çok sayıda farklı dine mensup vatandaş katıldı.

Beşiktaş Belediyesi sponsorluğunda düzenlenen gecede, Surp Vartanants Ermeni Kilisesi Korosu ve Revnak Kadın Tasavvuf Topluluğu keyifli bir dinleti sunarken gece sonunda tasavvuf müziği eşliğinde bir sema gösterisi gerçekleşti.

Hz. Mevlana’yı hayatımızda her gün andığımızı belirten Başkan Hazinedar, “Aslında Beşiktaş ile buluşan bu kimliği, Ermeni yurttaşlarımızın kilisesinde eda etmek, onun değerlerine paralel sazlarla paylaşmak benim için çok farklı mesajlar içeriyor” şeklinde konuştu.