“Orhan Veli'nin İlham Perisi Bella” "Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit" Etkinliğinde

Beşiktaş Belediyesi'nin “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliğinde 25 Nisan 2012’de “Orhan Veli'nin İlham Perisi Bella” isimli belgesel Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu'nda izlenebilecek.

Eklenme Tarihi: 24 Nisan 2012 Salı

“BİR BELGESEL, BİR GAZETECİ, ÇAY VE SİMİT” BELGESEL GÖSTERİMLERİ NİSAN'DA BEŞİKTAŞ'TA DEVAM EDİYOR.

Nisan 2012; İstanbul -- Beşiktaş Belediyesi tarafından Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Belgesel Sinemacılar Birliği (BSB) işbirliğiyle düzenlenen “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliği 25 Nisan 2012’de “Orhan Veli'nin İlham Perisi Bella” isimli belgeselle devam ediyor.

“Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliği her çarşamba akşamı Beşiktaş Belediyesi Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu'nda, saat 19.00'da gerçekleşecek. Belgeselin ardından Yıldırım Yanılmaz ve Altan Akışık söyleşi bölümünün konukları olacak.

ORHAN VELİ'NİN İLHAM PERİSİ BELLA

Yıldırım Yanılmaz yönetimindeki belgesel, Orhan Veli'nin ilham perisi Belle Eskenazi'nin hayat hikâyesini anlatıyor. Eskenazi’nin hayatı Orhan Veli, Melih Cevdet Anday, Bedri Rahmi Eyüboğlu gibi Cumhuriyet aydınlarıyla kesişiyor. “Orhan Veli'nin İlham Perisi Bella belgeseli”, izleyicileri Hasanoğlan Köy Enstitüsü’nde de bir süre öğretmenlik yapan Bella Eskenazi'nin hayatında uzun soluklu bir yolculuğa çıkarıyor.

Tarih: 25 Nisan 2012, Çarşamba
Yer: Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu