Uğur Mumcu Satranç Turnuvası Ödülleri, Sahiplerini Buldu!

Uğur Mumcu Satranç Turnuvası Ödülleri, Beşiktaş Belediyesi, MKM’de gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu.

Eklenme Tarihi: 02 Şubat 2015 Pazartesi

Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu'nun ölümünün 22’nci yılında, Beşiktaş’ta adına düzenlenen satranç turnuvasında, 1’inci, 2’nci ve 3’üncü olan yarışmacılar ödüllerini Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar’ın elinden aldı.

Beşiktaş Belediyesi’nin Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı ve Türkiye Satranç Federasyonu’yla birlikte düzenlediği "Uğur Mumcu Satranç Turnuvası", Beşiktaş Mustafa Kemal Merkezi’nde 31 Ocak günü gerçekleştirilen oyunlarla başlatılmıştı. Yarışmalar sonucunda dereceye giren satranç oyuncuları, Mustafa Kemal Merkezi'nde düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Ödül töreni öncesinde Beşiktaş Belediyesi tarafından Uğur Mumcu anısına özel olarak hazırlanan video gösterisi yapıldı. Gecede ayrıca, Mumcu anısına şiirler de okundu.

Ödül töreninde konuşma yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, turnuvaya katılan herkese ve emeği geçenlere teşekkür ettiğini belirterek, “Uğur Mumcu sorgulayan, derdi olan, yaşadığı topluma, insanlığa dair derdi olan önemli bir isimdi. Bugün ne tesadüftür ki hem Muammer Aksoy’un hem de Abdi İpekçi’nin ölüm yıl dönümleri. Dün de biz aslında kendilerini andık. Aslında bu isimler bizi biz yapan değerlerin de simgesi. Tarihimiz çok önemli. Bir taraftan Evlad-ı Fatihan olmakla övünüyoruz, bunlar çok önemli. Her ülkeyi bir ülkeyi birbirine bağlayan bu ülkedeki ulusları ulusu, kimlikleri birbirine bağlayan değerlere ihtiyaç vardır. O değerlere tutunmak lazım” dedi.

Başkan Hazinedar, konuşmasının ardından yarışmanın A-Kategorisinde sırasıyla birinci, ikinci ve üçüncü olan Mustafa Yılmaz, Aghasıyev Kamal ve Salih Zeydan’a ödüllerini takdim ettikten sonra yarışmaya katılıp dereceye giren tüm oyuncularla toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

Her yaştan vatandaşın katıldığı satranç turnuvasında, satrançseverler etkinliği düzenleyenlere teşekkür ederek turnuvadan çok zevk aldıklarını dile getirdi.

3 farklı kategoride yaklaşık 400 sporcunun katıldığı turnuvada, dereceye giren sporculara Beşiktaş Belediyesi tarafından toplam 11 bin 500 TL ödül verilecek.