Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliğinde “16 TON”

Eklenme Tarihi: 14 Şubat 2012 Salı

16 TON” YALNIZCA BİR ŞARKI MI, YOKSA DAHA FAZLASI MI?

“Beşiktaş Belediyesi'nin, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Belgesel Sinemacılar Birliği'yle gerçekleştirdiği “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliği “16 TON” belgeseliyle devam etti. Madencilerin sorunlarını anlatan “16 Ton” isimli hit şarkının, aslında bir şarkıdan daha fazlası olup olmadığını inceleyen belgesel 15 Şubat 2012 Çarşamba akşamı Beşiktaş Belediyesi Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu’nda gösterildi. Belgesel gösteriminin söyleşi bölümüne belgeselin yönetmeni Ümit Kıvanç katıldı.

Ümit Kıvanç yönetmenliğindeki "16 TON", günümüzdeki serbest piyasada özgürlük çağının bütünüyle bir halkla ilişkiler faaliyeti ürünü olup olmadığını inceliyor. Belgesel, madencilerin sefaletini anlatan “16 Ton” isimli hit parçanın yalnızca bir şarkı mı, yoksa daha fazlası mı olduğunu sorguluyor. Ağırlıklı olarak fotoğraf, resim, desen ve gravürlerin hareketlendirilmesiyle yapılan bir 'masa başı' filmi ve uzun araştırmaların eseri olan 16 Ton'un yapımı 1,5 yıl sürdü.

“Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliği 22 Şubat 2012'de “Canıyla Oynayanlar” isimli belgeselin gösterimiyle devam edecek.

Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit' hakkında: 2010 yılı Şubat ayında Beşiktaş Belediyesi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Belgesel Sinemacılar Birliği işbirliğiyle ilki düzenlenen “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliği kapsamında 2 sezonda 7 farklı ülkeden 51 belgesel izleyicilerle buluştu. Etkinlik kapsamında her Çarşamba saat 19.00’da Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu’nda belgeseller gösteriliyor. Gösterimin ardından belgeselin yönetmeni ve bir gazetecinin katıldığı bir söyleşi gerçekleştiriliyor.