Beşiktaş Belediyesi Acil Durum Tatbikatı Düzenledi!

Beşiktaş Belediyesi, AKUT işbirliğiyle “Acil Durum Tatbikatı” düzenledi.

Eklenme Tarihi: 06 Mart 2015 Cuma

Kent yaşamında hayatı tehdit eden unsurların başında deprem ve yangın riski yer alıyor.

Beşiktaş Belediyesi de, Deprem Haftası kapsamında 6 Mart 2015 Cuma günü Beşiktaş Belediyesi binasında AKUT öncülüğünde yangın - tahliye - deprem tatbikatı düzenledi.

Deprem konusunda en büyük hassasiyeti göstermesi gereken kurumların başında belediyeler geliyor.

Peki, belediyeler bu konuda ne kadar bilinçli?

İşte bu tatbikatı belediye binamızda gerçekleştirmemizin nedeni de bu. Kendimizi test etmek, eksiklerimiz görmek ve deprem konusunda daha büyük sorumluluk üstlenmek...

Tatbikatta Beşiktaş İtfaiyesi ve sağlık görevlileri de yer aldı. Olası bir depremde çıkacak olan yangın da tatbikatın bir parçası. Belediyede çıkan yangını itfaiyemiz söndürdü. Yaralılarımız terastan AKUT görevlilerimiz öncülüğünde indirildi. Çalışanlar itfaiye merdivenlerini kullanarak binayı terk etti. Her şeye gerçeğe uygun olarak kurgulandı.

20’nin üzerinde AKUT görevlisi, AFAD’dan ekipler ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Sismolog Oğuz Gündoğdu öncülüğünde; Başkan Hazinedar ve tüm Beşiktaş Belediyesi çalışanlarının katıldığı tatbikat başarıyla gerçekleşti.

Beşiktaş Belediyesi önüne getirilen deprem simülasyon aracında; vatandaşlar ve Beşiktaş Belediyesi çalışanları, deprem anında neler yapmaları gerektiğine yönelik bir deneyim edindiler.

Tatbikat sonrasında basın mensuplarına konuşan Başkan Hazinedar, “Bugün tüm çalışma arkadaşlarımız ile deprem ve yangınlara karşı ne kadar hazır olduğumuzu görmek adına bir tatbikat gerçekleştirdik. Eksiklerimizi tespit ettik ve derhal eksik görülen hususları gidermek adına çalışmalarımızı başlattık. Deprem ve yangından en az kayıpla kurtulmanın yolu bilgi sahibi olmak ve önlem almaktır. Tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.