Nehar Tüblek Ödülleri Sahiplerini Buldu!

“Nehar Tüblek Karikatür Yarışması” ödül töreni Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Eklenme Tarihi: 09 Mart 2015 Pazartesi

Bu yıl konusu “Serbest” olarak belirlenen 20’inci “Nehar Tüblek Karikatür Yarışması” sonuçlandı.

6 Mart 1995 tarihinde vefat eden, ömrünü karikatüre adamış sanatçı Nehar Tüblek anısına Beşiktaş Belediyesi ile Karikatürcüler Derneği tarafından düzenlenen Nehar Tüblek Karikatür Yarışması sonuçlandı. Bu yıl 20’incisi düzenlenen yarışmaya Beşiktaş Belediye Başkanı

Murat Hazinedar ve eşi Özlem Hazinedar, karikatüristler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Murat Hazinedar ve karikatüristlerden Tonguç Yaşar, Raşit Yakalı, Metin Üstündağ, Mahmut Akgün, Ahmet Öztürklevent ve Akdağ Saydut’tan oluşan seçiciler kurulu toplanarak dereceye girenleri belirledi.

Akatlar Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde yarışmada dereceye giren karikatüristlere ödülleri Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar tarafından verildi.
Yarışmaya katılan karikatüristleri tebrik ettiğini belirten Başkan Hazinedar, “Beşiktaş Belediyesi olarak bu etkinliğin gurur verici bir etkinlik olduğunu söylemeliyim. Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen bu yarışma önemli bir yarışma. Ölümünün hemen ardından 20 yıldır sorunsuz devam ettirilmesi son derece önemli. Bir sanat insanı için bu kadar uzun süre devam eden bir yarışmayla ben de gurur duyuyorum. Bende ofisimde Nehar Tüblek karikatüristlerine yer veriyorum. Nehar Tüblek Karikatür Yarışması Uluslararası boyuta taşınması gereken bir yarışmadır. Ben Başkanlığım sürece sözünü veriyorum, bu yarışma devam edecek” ifadelerini kullandı.

Yarışma sonucunda birincilik ödülüne Kaan Saatçi sahip olurken ikincilik ödülü Aytur Şahibay’ın oldu. Üçüncülüğü ise Serdar Günbilen elde etti.