Evsel İlaç Atıklarının Toplatılması ve İmhası Projesi

Eklenme Tarihi: 11 Mart 2015 Çarşamba

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ve TEB 1. Bölge Eczacı Odası Başkanı Ahmet Semih Güngör “Evsel İlaç Atıklarının Toplatılması ve İmhası” projesi için bir araya geldi.

Çöpe atılan ilaçlar kimyasal madde olduğundan suya, doğaya karışarak insan sağlığını ve çevreyi olumsuz etkiliyor. Bu olumsuz koşullarla mücadele etmek amacıyla Beşiktaş Belediyesi ile İstanbul Eczacı Odası arasında “Evsel İlaç Atıklarının Toplatılması ve İmhası” projesi işbirliği protokolü imzalandı.

Mutfak çöpleriyle birlikte doğaya karışan ilaçlar, öncelikle kimyasal oldukları için hemen su ortamında çözülerek sızıntı suları denilen yapılarla birlikte yer altı ve yer üstü sularına karışabilirler. Bu şekilde doğal döngüye girerek besin zinciri yoluyla insan vücuduna nüfuz
edebilirler.

Bu bilimsel gerçekler ışığında farkındalık yaratmak adına Beşiktaş Belediyesi ve İstanbul Eczacı Odası arasında “Evsel İlaç Atıklarının Toplatılması ve İmhası” projesi işbirliği protokolü ile çevre ve insan sağlığını korumak adına önemli bir adım atıldı.