İyi Ki Doğdun Büyük Usta!

Beşiktaş Belediyesi, tiyatro ve edebiyat dünyasının usta isimlerinden Haldun Taner’i doğumunun 100. yılında düzenlenen bir dizi etkinlikle andı.

Eklenme Tarihi: 18 Mart 2015 Çarşamba

Beşiktaş Belediyesi, Haldun Taner’in 100. yaşını Akatlar Kültür Merkezi’nde düzenlenen çeşitli etkininler ile kutladı.

Saat 19.00’da başlayan kokteylin ardından konuşmacılar kürsüye çıkarak Haldun Taner’in hayatı, eserleri ve tiyatrosunun her yönüyle ele alındığı bir panel gerçekleştirdi.

Etkinliğe, Türk tiyatrosunun önemli ismi Ahmet Gülhan, Prof. Dr. Özdemir Nutku, Prof. Dr. Ayşegül Yüksel ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Hayatını tiyatroya ve edebiyata adayan Haldun Taner’in eğitmen yanını anlatan Prof. Dr. Ayşegül Yüksel, oyun yazarlarının ağaçlarda yetişmediğini ve kıymetlerinin bilinmesi gerektiğini ifade etti. Gecede, Tiyatrocu Ferhan Şensoy da sinevizyon gösterisi ile Haldun Taner’i anlattı.

Haldun Taner’in yazdığı oyunlardan sahnelerin sunulduğu gecede, Usta’nın ilk kabare tiyatrosu olan “Vatan Kurtaran Şaban” isimli oyun Kabare Dev Aynası Tiyatro grubu tarafından ve "Onikiye Bir Var" hikayesinden bir bölüm Ali Erdoğan tarafından sahnelendi.