Sanal Su Tasarrufu İle Su Ayak İzimiz Küçülüyor!

Beşiktaş Belediyesi, Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında “Sanal Su Tasarrufu İle Su Ayak İzimiz Küçülüyor” temalı bir farkındalık etkinliği düzenledi.

Eklenme Tarihi: 23 Mart 2015 Pazartesi

23 Mart 2015 Pazartesi günü Levent Kültür Merkezi’nde gerçekleşen “Sanal Su Tasarrufu İle Su Ayak İzimiz Küçülüyor” etkinliğine Beşiktaş'ta yer alan Lütfi Banat Ortaokulu, MEF Okulları, Özel Yıldız Koleji ve İsmail Tarman Ortaokulu 5. Sınıf öğrencileri katıldı.

"Su Ayak İzi" tüketici ve üreticilerin doğrudan ve dolaylı olarak su sarfiyatını birlikte değerlendiren su tüketimi için bir göstergedir. Bir bireyin, toplumun veya iş kolunun su ayak izi; bireyin veya toplumun tükettiği malların ve hizmetlerin üretimi için kullanılan, veya üreticinin mal ve hizmet üretimi için kullandığı toplam temiz su kaynaklarının miktarıdır.

Beşiktaş Belediyesi de "Dünya Su Günü" çerçevesinde su tasarrufunun hayati değerini vurgulayan önemli bir etkinliğe imza attı.

Öğrencilerin eğlenerek bilgilendirildiği etkinlikte söz alan Beşiktaş Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Nejat Büyükköksal, sanal su ve su tasarrufunun önemi temalı bir konuşma yaptı.

Katılımcı okullar arasında yer alan, Özel Yıldız Koleji drama kulubü öğrencilerinin, su tasarrufu konulu bir tiyatro oyunu sergilemesi ardından müzik kulübünden öğrenciler, beden perküsyonu ile bir su gösterisi yaptı.

Anaokuluna giden minikler ise, ürünlerin sanal su karşılıklarına dikkat çeken mini bir defile ile etkinliğe renk kattı.

Sanal Su Tasarrufu İle Su Ayak İzimiz Küçülüyor

Katılımcıları sanal su tasarrufu hakkında bilgilendiren bir sunum ardından yapılan anketle, salondaki tüm öğrencilerin su ayak izi hesaplandı.

Etkinlik, Nejat Büyükköksal’ın Belediyemiz adına katılan tüm okulların idarecilerine teşekkür ederek, günün anısına küçük hediyeler takdim etmesiyle sona erdi.