Tiyatrolar Buluşması “Necmiq” ile Başladı!

27 Mart Dünya Tiyatro Günü kapsamında ücretsiz olarak sahnelenecek oyunların gösterimi “Necmiq” oyunu ile başladı.

Eklenme Tarihi: 01 Nisan 2015 Çarşamba

Beşiktaş Belediyesinin düzenlediği, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü etkinlikleri kapsamında ücretsiz olarak sahnelenen ilk oyun “Necmiq” oldu.

Uğur Uludağ’ın uzun bir aradan sonra kaleme aldığı son oyunu Necmiq”in oyuncu kadrosunda Hakan Bilgin, Eylem Şenkal, Şükrü Çetin, Pervin Durmaz ve Yeliz Ustaoğlu gibi isimler yer alıyor.

Beşiktaş Belediyesi katkılarıyla ücretsiz olarak sahnelenen oyunda tiyatroseverler kahkaha dolu bir gece yaşadı.

Oyununun Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleşen gala gecesine pek çok ünlü isim ve Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar katıldı.

Tiyatro gösterimi başlamadan önce konuşma yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, hedefleri arasında Beşiktaş’ın kültür ve sanat merkezi haline gelmesi olduğunu ifade etti.

Hazinedar, “Maalesef ilk geldiğimizde böyle bir yerde çok iyi tiyatrolar yoktu. Dedim ki kendi kendime Beyoğlu’ndan rol çalacağız ve Beşiktaş’ta çok sahne olacak bu 5 yılın sonunda. Neyse ki sevgili Erdal Beşikçioğlu imdadıma yetişti ve ilk sahnemizi eski Melodi Sineması’nın orada, Nisbetiye’nin girişinde belediyemizin hemen çaprazında açtık. Tatbiki Ankara’nın o ünlü Tatbikat Sahnemiz var artık. Benim 5 yıllık belediye başkanlığımız döneminde inşallah 5 sahne kazandıracağız Beşiktaş’a. Böylece inanıyorum tiyatronun kalbi de, Broadway’deki gibi Londra’daki gibi Beşiktaş’ta atacak diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Tüm Ücretsiz Oyunları Görmek İçin Tıklayınız.