Özgecan’ın Adı Beşiktaş’ta Yaşayacak!

Beşiktaş Belediyesi, Mersin’in Tarsus ilçesinde vahşice katledilen Özgecan Aslan’ın adını Beşiktaş’ta bulunan Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu’na verdi.

Eklenme Tarihi: 07 Nisan 2015 Salı

Özgecan Aslan Yüksek Öğrenim Kız Yurdu!

Mersin’in Tarsus İlçesinde vahşice katledilen ve Türkiye’yi büyük üzüntüye boğan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın anısı Beşiktaş’ta yaşayacak.

6 Nisan 2015 Pazartesi günü yüzlerce kişinin katıldığı törenle açılan Beşiktaş Belediyesine ait Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurduna Özgecan Aslan’ın adı verildi.

Yurtta kalan öğrencilerin ve vatandaşların yoğun katılım gösterdiği açılışta öğrenciler, yüzlerine Özgecan’ın resminin olduğu maskeler takarak kadın cinayetlerini protesto etti.

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Beşiktaş İlçe Başkanı İlker Uygun, CHP Beşiktaş Kadın Kolları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş tabelanın üzerindeki örtüyü birlikte açtı.

Beşiktaş’ta bulunan Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nun adının Özgecan Aslan Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu olarak değiştirildiği törende Başkan Hazinedar, “Kadın şiddeti ve ardından gelen cinayetlerin sonu gelmiyor. Özgecan, onlardan sadece bir tanesi. Biz de bu simgeyi aslında daha da büyüterek geleceğe ve ülkemize bir mesaj vermek istedik.” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin, kadına şiddet konusunda üniversitede ya da sivil toplum kuruluşlarında yapacakları çalışmalara destek vereceğini belirten Hazinedar, “Cezalar ağırlaştırılmalı. Ama asla yasal düzenlemeler bunun tek başına bir çözümü olmayacaktır. Burada önemli olan zihniyet değişimidir. Annelerden ve bizlerden başlayarak en modern ailelerde bile farkında olunmaksızın yaşanan cinsiyet ayrımcılığı, kız çocuğuna biçilen görevler, ben dahi attığım adımları sonradan fark ediyorum hatalı yaklaşımlar olabiliyor.” dedi.