Dünya Sanat Günü Kutlu Olsun!

Sanatçılar, 15 Nisan Dünya Sanat Günü kapsamında Beşiktaş'ta buluştu.

Eklenme Tarihi: 17 Nisan 2015 Cuma

Beşiktaş Belediyesi, 15 Nisan Dünya Sanat Günü etkinlikleri kapsamında Türkiye’nin dört bir yanındaki sanatçıları düzenlenen yemekte buluşturdu.

Gecede sanatçılara, sanata verdikleri hizmetten dolayı plaket takdim edildi. Organizasyonu, Beşiktaş Belediyesi ve Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği üstlendi.

15 Nisan Dünya Sanat Günü etkinlikleri kapsamında Türkiye’nin farklı bölgelerinden sanatçıları Beşiktaş’ta buluşturan Beşiktaş Belediyesi, düzenlediği etkinlikte sanata yıllarını veren isimleri plaketle ödüllendirdi.

Ortaköy Feriye Lokantası’nda gerçekleştirilen geceye, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, ünlü Ressam Bedri Baykam ve çok sayıda sanatçı katıldı.

Gecede konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, “İnsanlık tarihine en büyük izler bırakmış kişilerden birisi olan Rönesans’ın mimarı Leonardo Da Vinci. İşte onun doğum gününü 2012 yılından itibaren Dünya Sanat Günü olarak kutluyoruz. 2012 yılında başlatılan Dünya Sanat Günü kutlamalarının ev sahipliğini Beşiktaş Belediyesi olarak burada üstlenmek de bizim için ayrı mutluluk ve sevinç kaynağı.” şeklinde konuştu.

Başkan, “Bu akşam yemeğine ve ödül törenine ev sahipliği yapıyoruz. Tüm kariyerleri boyunca sanata yaptıkları katkılardan dolayı sanatçılarımıza şükran plaketi vereceğiz. Doğrusunu isterseniz hala anlamlı bir karşılık bulmayan, değerli sonuçları olmayan bu kentsel dönüşüme de değinmek istiyorum. Çünkü sanat aslında bir bütündür. Hayatımızın her alanına etki ediyor. Biz gelir gelmez Kentsel Estetik Kurulu kurduk. Kentsel tasarımı öne çıkaran, şehrin her yerine dokunmak isteyen mimarlar, mühendisler, şehre dair herhangi bir mülkiyet iddiası olanlara her konuda müdahil olmaya karar verdik. Çünkü Beşiktaş İstanbul’un kalbi, gerçekten kimliğiyle herkese örnek olmak durumundadır. Biz de bu noktada Floransa Belediyesi ile hem kentsel tasarım hm de kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili ortaklaşa uygulamalar gerçekleştireceğiz.” dedi.