1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlu Olsun!

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ve temizlik işçileri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim'deydi!

Eklenme Tarihi: 01 Mayıs 2015 Cuma

Hak ve özgürlükler için verilen mücadelenin, alın terinin, emeğin, dayanışmanın günü 1 Mayıs. Taksim de bu özel günün simgesel alanı. Beşiktaş Belediye Başkan Av. Murat Hazinedar da sabahın erken saatlerinde bu mücadelede can verenleri anmak için Taksim’deydi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, temizlik işçileri eşliğinde Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, temizlik işçileri ve zabıta ekipleri ile birlikte sabahın erken saatlerinde Taksim’e geldi. Öncelikle 1 Mayıs 1977'de Taksim'de hayatını kaybeden işçiler için Kazancı Yokuşu'na karanfil bırakan Hazinedar ve temizlik işçileri, daha sonra Taksim Cumhuriyet Anıtı’na yöneldi.

Anıta çelenk bırakılması ardından Başkan Hazinedar, temizlik işçileri ile birlikte saygı duruşunda bulundu.

Taksim’de basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hazinedar, "Bugün 1 Mayıs, tüm emekçilerin İşçi Bayramlarını kutluyorum. 1 Mayıs aynı zamanda Türkiye’de 1977’den sonra özellikle büyük bir simge. Biz de geçen yıl Taksim Meydanı'na işçi kardeşlerimizle birlikte geçmişin anasına çelenk koymuştuk. Bugün yine işçi kardeşlerimizle Taksimdeyiz. Tabii burada bayramı kutlamayı arzu ederdik. Bayramın simgesi olan Taksim’de, tüm sivil toplum kuruluşları ve emek örgütleriyle birlikte kutlamayı çok arzu ederdik ama bu mümkün olmuyor. Diliyorum bu seçimlerde bu tür özel günlerin bayram havasında kutlanacağı bir siyasi iklime vesile olsun" dedi.