"Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit" 5. Sezonunu Kutluyor

Eklenme Tarihi: 24 Eylül 2013 Salı

“BİR BELGESEL, BİR GAZETECİ, ÇAY VE SİMİT” 5. SEZONUNU KUTLUYOR

“Kefenin Cebi” belgeseli ölümün ticarileşmesine odaklanıyor. Kefen satıcıları, cenaze araçları yapıp satanlar, cenazelerin profesyonel ağlayıcılarını merak ediyorsanız 25 Eylül 2013 Çarşamba günü 19:00’da kimseye randevu vermeyin.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Belgesel Sinemacılar Birliği ve Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliği 5. sezonuna giriyor. Bu yılın açılış filmi bir öğrenci projesi. Sevgi Çoban’ın Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nde okurken çektiği “Kefenin Cebi”, üzüntülü bir konuyu ilginç bir bakış açısıyla sunuyor. Yönetmen, günümüzde her şey ticarileşirken cenaze işlerinde durum nedir sorusunun cevabını arıyor.

Belgeseli 25 Eylül 2013 Çarşamba günü, saat 19:00’da Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu’nda izleyebilirsiniz. Gösterimin ardından yönetmen Sevgi Çoban’ın da katılacağı bir söyleşi düzenlenecek.

Yönetmen hakkında
Sevgi Çoban 1990 yılında Malatya’da doğdu. 1995 yılında İstanbul’a taşındı. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’ da tamamladı. Kayseri Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nü bitirdi.

Belgesel ekibi
Yönetmen: Sevgi Çoban
Yapım: Erciyes Film Atölyesi
Metin Yazarı: sSevgi Çoban
Kamera: Çağlayan Sarıkaya
Kurgu: Çağlayan Sarıkaya
Ses: İsmail Yoldaş

Belgesel hakkında
Belgesel ölümün ticarileşmesini, ölüm ve para ilişkisi; kefen satıcısı, cenaze araçları üreten şirket, cenaze ağlama derneği ve mezar yapım şirketi üzerinden işliyor.