Beşiktaş’ın Hizmetleri, EUROCITIES’e Haber Oldu!

EUROCITIES Newsletter, bu ayki sayısında Beşiktaş Belediyesinin hizmetlerine yer verdi.

Eklenme Tarihi: 20 Kasım 2015 Cuma

Beşiktaş Belediyesi’nin geçen yıl dâhil olduğu Avrupa Şehirler Birliği EUROCITIES, aylık yayınlanan bülteni EUROCITIES Flash’da Beşiktaş Belediyesi’nin Esenlik Hizmeti ve Sosyal Alarm hizmetine yer verdi. Türkiye ortalamasının 2 katı oranında yaşlı nüfusa sahip olan Beşiktaş Belediyesi, yaptığı anket çalışmaları neticesinde yaşlı nüfusun temel ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik Esenlik Hizmeti Projesini 2013 yılının Ocak ayında başlatmıştı.

EUROCITIES’e konu olan bir diğer hizmetimiz ise Sosyal Alarm… 75 yaş üstü tüm sakinlerimizin faydalandığı bu hizmet, acil durumlarda çağrı merkezimiz aracılığıyla kentlimizin yakınlarıyla temas kurmasına veya ambulans çağırmasına olanak veriyor. EUROCITIES Flash haberinde, bu hizmetlerin Beşiktaş’ta yaşayan büyük bir kesimin kendini güvenli ve rahat hissetmesi için çok önemli olduğu, yaşlıların yaşam standartlarını yükselterek daha özgür yaşamalarına olanak sağladığı sözleriyle aktardı.

EUROCITIES Newsletter, birliğe üye olan tüm Avrupa şehirlerine dağıtılıyor. Aylık olarak hazırlanan bu bülten, hem basılı yayında hem de internet ortamında ilgililerine ulaşıyor.

EUROCITIES nedir?

1986 yılında kurulan EUROCITIES, Avrupa'nın başkent ve büyükşehirlerinden oluşan ve üye şehirlerin kültürel, ekonomik ve sosyal işbirliğini kuvvetlendirmeyi amaçlayan bir yerel yönetimler birliğidir. Merkezi Brüksel'de bulunan EUROCITIES; kültür, ekonomi, sosyal-siyasal politikalar ve çevre gibi konularda Avrupa Şehirlerinin bilgi ve tecrübe paylaşımı yapması, ortak problemlerini birlikte analiz etmesi ve yenilik getiren çözümler geliştirmesine aracılık eden bir platform görevi görmektedir. Düzenlediği toplantılarla birçok farklı konuda sağlıklı ve çok katılımlı öneriler alarak üye şehirler arasında ortak proje ve çalışmalar yürütülmesini de amaçlamaktadır. Beşiktaş Belediyesi, 2014 yılının Ekim ayından itibaren EUROCITIES üyesidir.

Bültenin tamamını görmek için görsele tıklayabilirsiniz.