Beşiktaş Kentlisinin Dergisi B+ Yayında!

Beşiktaş Belediyesi bünyesinde çıkarılan B+ dergisi tekrar yayınlanmaya başladı.

Eklenme Tarihi: 21 Ağustos 2015 Cuma

B+ 24. sayısıyla tekrar Beşiktaşlılarla buluşuyor!

3 ayda bir Beşiktaşlılarla buluşturulan B+ dergisi kısa bir aranın adından tekrar yayınlanıyor. 2015 yılı yaz dönemine ait 24. sayısı kentlilerimizin evlerine ulaşmaya başladı.

Beşiktaş’ın dokusunu, kent kültürünü, Beşiktaş’ta yaşamı, tarihi ve pek çok etkinliği bulabileceğiniz B+ dergisinin 24. sayısını okumak için tıklayınız.

Tüm B+ dergisi sayılarını okumak için tıklayınız.

Başkan’ın Mesajı;

Armağanların En büyüğü

B+ dergisi 23. sayıdan 24.’ye geçerken zorunlu bir ayrılık yaşadı sizlerle... Ayrılıkların ilişkileri zayıflatacağını düşünenlere hiçbir zaman katılmadım. Aksine güçlendirdiğine inanırım. Biz, Beşiktaş Belediyesi olarak bu ayrılık sürecinde durmadan çalıştık, biriktirdik. Şimdi de biriktirdiklerimizi sizlerle paylaşmanın zamanı geldi. Geçmişe göre daha yoğun bir içerikle, daha ilginç kimlikler ve konularla karşınıza çıkmaya hazırız.

B+’nın değişmeyen bir yanı var ki, zaten bu derginin sizler tarafından sahiplenilmesinin en önemli nedeni… O da bu derginin bir belediye bülteni değil, bir “kent kültürü” dergisi oluşu. B+’nın sayfalarında belediyenin projeleri ve benim demeçlerim de yer alıyor ama bu sayfaların esas sahipleri sizlersiniz. Beşiktaş’ta doğan, büyüyen, yaşayan ve üretenler B+ dergisinin tabiri caizse yayın kurulunu oluşturuyor. Bu sayımızda da dergimizi emin ellere emanet ettik. Edebiyatımızın iki duayeni Yaşar Kemal ve Ataol Behramoğlu; Osmanlı saray ressamı Fausto Zonaro; dünyaca ünlü müzisyen ve aktivist Joan Baez; İngiltere’de doğan, uzun yıllar Avustralya’da yaşayan ama sonunda gönlünün yıldızı Beşiktaş’a dönen Suna Yıldızoğlu, bu sayımızı ürettikleriyle şenlendirdiler. Sadece onlar mı? Tabii ki siz de varsınız bu sayıda! Ramazan ayı boyunca mahallelere kurduğumuz sofralara teşrif edenler, çocuklarını yaz kamplarımıza yollayanlar. Engelliler, öğrenciler, emekliler, esnaf, özetle Beşiktaş’ı Beşiktaş yapanlar. Ben ve çalışma arkadaşlarım da sizlere ayna tutma görevini üstlendik. Umarım zevkle okuduğunuz B+ dergisinin sayılarına bir yenisini daha eklemiş oluruz.

Bu sayıyla birlikte B+ dergisi yedinci yaşını doldurmuş oluyor. Beşiktaş’ın biriktirdiklerini yedi yıla sığdırmak mümkün mü? Tabii ki hayır! Onun için daha nice sayılara, uzun yıllara ihtiyacımız var. Beşiktaş’ı anlamak, anlatmak, Beşiktaşlıların farklılığını herkese aktarmak için…

Değerli Beşiktaşlılar, bende o enerji var. O enerjinin kaynağı sizler ve yaşadığımız güzel kent Beşiktaş’tır.

Şiir tutkunu bir belediye başkanı olarak son sözü şaire bırakmak istiyorum. Şöyle diyor Ataol Behramoğlu “Yaşadıklarımdan Öğrendiğim Bir Şey Var” şiirinin son dörtlüğünde:

"Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var:
Yaşadın mı büyük yaşayacaksın, ırmaklara, göğe, bütün evrene karışırcasına
Çünkü ömür dediğimiz şey, hayata sunulmuş bir armağandır
Ve hayat, sunulmuş bir armağandır insana."

Beşiktaş da bize sunulmuş bir armağandır değerli dostlar!

Esen kalın!

Av. Murat Hazinedar