Beşiktaş Belediyesi'nden Muharrem Ayı İftarı

Beşiktaş Belediyesi, Muharrem ayı kapsamında Dünya Barış Parkı içinde bulunan Beşiktaş Cemevi’nde iftar yemeği düzenledi.

Eklenme Tarihi: 15 Ekim 2015 Perşembe

Ramazan ayında Beşiktaş’ta binlerce kişiyi iftar çadırlarında ağırlayan Beşiktaş Belediyesi, Muharrem ayının ilk gününde Beşiktaş Cemevi’nde iftar yemeği verdi.

Düzenlenen iftar programına, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, CHP Beşiktaş İlçe Başkanı İlker Uygun, Beşiktaş Cemevi Başkanı Mehmet Arslan, Rum Vakfı Başkanı Dina Belalidis, Ermeni Patrikhanesini temsilen Başrahip Tutal Anuşyan, Rum Patrikhanesini temsilen Yuakim Bilis, çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

Birlik ve barış mesajlarının verildiği iftar sofralarında, duaların okunması ile tutulan oruçlar açıldı. Yemekten sonra 10 Ekim 680 tarihinde meydana gelen ve Alevi inancına göre matem günü kabul edilen gelen Kerbela olayı anlatıldı.

Cemevlerinin ibadethane sayılmasının önemini ifade eden Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, sözlerine şöyle devam etti:

“Bazen bana yönelik kötü düşünceler ve davranışlar ile karşılaşıyorum. Ben sizin emanetinizi taşıyan kimse olarak kimseye düşmanlık yapmamaya çalışıyorum. Bana yapılsa da ben yapmayarak o acıyı içime gömüyorum. Biz kültürümüzde tarihimizde yaşanan acıları bir düşmanlık vesilesi olmadan, Alevilik Bektaşilik kültürünü nasıl gösteriyorsa öyle tavır takınarak devam etmeliyiz. En son 98 canı yitirdik, o canların boşa yitirilmediğini gösterecek bir tavır sergilemeliyiz hep beraber.”

Belediye meclis kararı ile cemevlerini ibadethane sayan ilk belediyelerden olan Beşiktaş Belediyesi, 12 gün boyunca Beşiktaş Cemevi’nde Alevi vatandaşlara iftar yemeği verecek.