Sanata verdiği kapsamlı destek çerçevesinde belgesel film yapımcılığının gelişmesine de katkıda bulunan Beşiktaş Belediyesi’nin Belgesel Sinemacılar Birliği ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte düzenlediği, “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve
Eklenme Tarihi: 26 Nisan 2010 Pazartesi
Yönetmenliğini Mihriban Sezen’in yaptığı “Sokağın Sesi” belgeselinin gösterildiği etkinliğin söyleşi bölümüne, belgeselin yönetmeni Mihriban Sezen ve Radikal Gazetesi’nden Pınar Öğünç katıldı.
Curcunası, şiddeti, sakinliği ve sıradanlığı ile sokak herkesindir. Herkesin -tanısın tanımasın- yan yana durduğu, teğet geçtiği, çarpıştığı, çatıştığı, buluştuğu yerlerdir.
Hele de kentlerde, hayatın aktığı atardamarlar-toplardamarlar gibidir; o kadar gerekli, o kadar vazgeçilmezdir.
Ve sokağın sesi, hayatı yansıtır, hayata yansır…
Sokaklar kirlenir, temizlenir her gün… Her gün, sokaklara sesler dolar, sonra uçup gider; biz kulak vermez, dinlemez, kaydetmez, yakalayıp yorumlamazsak…
“Sokağın Sesi” belgeseli ile bunu yapmaya çalıştık; ülkemizde, bir çapraz çizgide, dört farklı kentte, sokaklara yansıyan seslerin peşinde dolaştık…
Lüleburgaz’da “öteki”nin, roman düğünlerinin;
İstanbul’da “metropol”ün, kalabalığın ve kaosun;
Ankara’da siyasetin ve “muhalefetin”;
Urfa’da “geleneğin” seslerini toplamaya, kaydetmeye çalıştık.
Geleceğe bir not düşmek, hafızamızda bir ses ve ona denk düşen bir görüntü oluşturmak için…
Konuklar hakkında
1975 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun. 1997’den beri aralarında Nokta, Artıhaber, Aktüel, Turkish Time, Roll ve Express’in bulunduğu çeşitli dergilerde muhabir ve editör olarak çalıştı. Küresel Ekonomide Yeni Kölelik (Çitlembik Yayınları, 2002), Ben Yabancı Değilim (Çitlembik Yayınları, 2004), Bono’nun Odasında (Merkez Kitaplar, 2006) adlı kitapları Türkçe’ye çevirdi. İsmi daha çok “Dünyayı Kurtaran Adam” ile anılan, Türk sinemasının en fazla film çeken yönetmenlerinden Çetin İnanç’la yaptığı söyleşi kitabı Jet Rejisör, 2006’da Roll Yayınları’ndan çıktı. Farklı meslek erbablarıyla görüşmelere dayanan İnce İş, 2009’da İletişim Yayınları tarafından basıldı. Halen söyleşi ve haberlerinin yayımlandığı Radikal Cumartesi’de editörlüğü sürdürüyor; “Hafakan Ruhu” isimli bir köşe yazıyor. “Kim bu taş atan çocuklar ” başlıklı söyleşisi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından 2008 En İyi Röportaj Ödülü’ne layık bulundu.