Cumartesi Semt Pazarımız Kendi Gününde Kuruldu!

Başkan Rıza Akpolat, yasaksız ilk hafta sonunda Beşiktaş'taki Cumartesi Semt Pazarı’nı denetledi…

Eklenme Tarihi: 08 Haziran 2020 Pazartesi

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırıldığı ilk hafta sonu, uzunca bir aradan sonra gününde kurulan Cumartesi Pazarı'nda incelemelerde bulundu. Komşularımıza "Tehlike hâlâ geçmedi; tedbirli olalım" uyarısında bulunan Başkan Akpolat, esnaf ve vatandaşlardan gelen talepleri not alarak en kısa sürede çözüme kavuşturacağını belirtti.

Koronavirüs ile mücadelede elde edilen başarı sonucunda 1 Haziran’dan itibaren Türkiye’de normalleşme adımları atılmaya başladı. Bu kapsamda her hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılınca birçok vatandaş ihtiyaçlarını karşılamak için Cumartesi Pazarı’na geldi. Belediye ekiplerimiz, alınan önlemleri gevşetmeden her zaman olduğu gibi pazara gelenlerin ateşini ölçtü ve maskesi olmayanlara maske verdi. Ekiplerimiz aynı zamanda pazarın giriş ve çıkış noktalarına vatandaşlarımızın kullanması için el dezenfektanları da yerleştirdi. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da mesai arkadaşlarıyla pazar alanına gelerek komşularımızı sosyal mesafeye dikkat etmeleri konusunda uyardı. Pazar esnafıyla da ayaküstü sohbet eden Akpolat, esnafın sorunlarını dinleyerek tek tek not aldı. Başkan Akpolat’ı karşısında gören komşularımız sevgi gösterisinde bulunarak özverili çalışmalarından ve hizmetlerinden dolayı kendisine teşekkür etti. Başkan Akpolat da Koronavirüs ile mücadele sürecinde bu güne kadar gösterdikleri gayretten ötürü esnafa ve vatandaşlara teşekkür ederek sosyal medya hesabından şu açıklamalarda bulundu:

"Beşiktaş'ta Cumartesi Pazarı’nda aldığımız tedbirleri yerinde inceledik. Pazarcı esnafımızdan tedbirlere riayet konusunda ricacı olduk. Komşularımızdan da aynı şekilde sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymalarını önemle rica ediyorum. Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle uzun süredir semt pazarlarımız hafta içine alınmıştı. Yasağın kalkmasıyla beraber Cumartesi Pazarımız gününde kuruldu. Ancak tedbiri elden bırakmıyor; önlemlerimizi almaya devam ediyoruz. Unutmayalım, tehlike hâlâ geçerli..."