Nikâh Merasimlerinde Uygulanacak Yeni Tedbirler

Vatandaşlarımızın dikkatine...

Eklenme Tarihi: 02 Aralık 2020 Çarşamba

30 Kasım 2020 tarihinde toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar ve İçişleri Bakanlığının 30 Kasım 2020 tarihli ve 20076 sayılı genelgesi doğrultusunda 01 Aralık 2020 Salı günü saat 21.00’dan itibaren geçerli olacak şekilde yeni tedbirler uygulanmaya başlanmıştır. Bu kapsamda belediyemiz nikâh hizmetlerine ilişkin uygulamalar şu şekildedir:

Hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma yasağı nedeniyle Cumartesi ve Pazar günleri nikâh işlemleri gerçekleştirilemeyecektir.

Sağlık Bakanlığınca hazırlanmış COVID-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi gereğince çiftlerin nikâh katılımcı listelerini kurumumuzla paylaşmaları gerekmektedir.

Nikâh salonlarında kıyılacak nikâhlara 30 davetli kabul edilecektir. Oturma düzeni bu sayılara göre düzenleneceğinden söz konusu sayıdan fazla davetli salona kesinlikle alınmayacaktır.

Davetliler ve çiftler, Beşiktaş Evlendirme Dairesi’nde bulundukları süre boyunca maske takmak zorundadır.

Gelin ve damat odalarına çiftlerden başka kimse kabul edilmeyecektir.

Beşiktaş Evlendirme Dairesi nikâh müracaat saatleri hafta içi her gün 10.00-15.30 arasıdır.

• E-Nikâh Başvuru: ebelediye.besiktas.bel.tr
Yeni Duyurular