Nikâh Merasimlerinde Uygulanacak Yeni Tedbirler

Vatandaşlarımızın dikkatine...

Eklenme Tarihi: 30 Haziran 2021 Çarşamba

Haziran ayı boyunca uygulanacak olan kademeli normalleşme sürecinin ikinci etabı kapsamında 1 Temmuz 2021 Çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere nikâh hizmetlerine ilişkin uygulamalar İçişleri Bakanlığının 27/06/2021 tarihli ve 10530 sayılı yazısına istinaden yeniden güncellenmiştir. Bu kapsamda belediyemizin nikâh hizmetlerine ilişkin uygulamaları şu şekildedir:

• Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde nikâh törenleri ve düğünlerle ilgili belirlenen tüm kurallara eksiksiz riayet edilecektir.

• Belediyemizin nikâh salonunda gerçekleşecek nikâhlara asgari 6 m²’ye bir kişi bırakılacak şekilde yapılan hesaplamaya (alan/6m²=davetli sayısı) göre en fazla 60 davetli katılabilecektir.

• Beşiktaş Evlendirme Dairesi nikâh müracaat saatleri hafta içi her gün 08.30-12.15 ile 13.00-16.45 arasında uygulanmaya devam edecektir.

• İçişleri Bakanlığı tarafından yeni tedbirlerin alınması durumunda uygulamalara ilişkin güncelleme yapılabilecektir.

• E-Nikâh Başvuru: ebelediye.besiktas.bel.tr
Yeni Duyurular