Nikâh Merasimlerinde Uygulanacak Yeni Tedbirler

Vatandaşlarımızın dikkatine...

Eklenme Tarihi: 16 Nisan 2021 Cuma

Kısmi Kapanma Tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığının 14.04.2021 tarihli ve 6638 sayılı yazısına istinaden nikâh hizmetlerine ilişkin uygulamaları yeniden güncellenmiştir. Bu kapsamda belediyemizin nikâh hizmetlerine ilişkin uygulamalar şu şekildedir:

• Evlendirme işlemlerinin gerçekleştirilmesine devam edilmekle birlikte nikâh ve nikâh merasimi şeklindeki düğünler, 17 Mayıs 2021 tarihinden itibaren yapılabilecektir. Bu süreye kadar İçişleri Bakanlığı tarafından herhangi bir şekilde nişan, kına, tören, merasim, düğün yapılmasına müsaade edilmeyecektir.

• Hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma yasağı nedeniyle Cumartesi ve Pazar günleri nikâh işlemleri gerçekleştirilemeyecektir.

• Beşiktaş Evlendirme Dairesi nikâh müracaat saatleri hafta içi her gün 10.00-12.15 ile 13.00-15.45 arasındadır.

• İçişleri Bakanlığınca yeni tedbirlerin alınması durumunda uygulamalara ilişkin güncelleme yapılabilecektir.

• E-Nikâh Başvuru: ebelediye.besiktas.bel.tr
Yeni Duyurular