Beşiktaş’ta Sağlık Emekçilerine Saygı Duvarı

Ortaköy Mahallesi Portakal Yokuşu Caddesi’nde bir duvar, sağlık emekçilerimizi temsil eden bir mural (duvar resmi) ile renklendirildi.

Eklenme Tarihi: 05 Ağustos 2020 Çarşamba

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve kayıplara neden olan COVID-19 salgını sürecinde
gece gündüz fedakârca çalışan sağlık emekçilerimize şükranlarımızla...

Mart ayında Türkiye’de ilk COVID-19 vakasının açıklanmasıyla birlikte kriz planını uygulamaya koyan belediyemiz, ilçe genelinde fiziksel tedbirler almanın yanı sıra dijital ve geleneksel medya mecralarında farkındalık kampanyaları düzenledi. Türkiye’de yerel yönetimler arasında bir ilk olma özelliği taşıyan Halk Sağlığı Dijital Yönetim Merkezimizin kurulmasıyla tüm süreç bu merkez üzerinden koordine edildi. Salgının ilk aşamasından beri sağlık çalışanlarına destek veren belediyemiz aynı zamanda toplam 185 yatak kapasiteli iki öğrenci yurdunu sağlık çalışanlarına açtı. Pandemi sürecindeki çalışmalarımız, OECD ve EUROCITIES gibi uluslararası kurum ve kuruluşlar tarafından örnek gösterildi. Belediyemiz son olarak Beşiktaş'taki bir duvarı "Sağlık Emekçilerine Saygı Duvarı"na dönüştürdü.

Salgın sürecinde sağlık çalışanlarımızın özverili çalışmaları birçok sokak sanatçısı için ilham oldu ve dünyanın farklı kentlerinde duvar resimlerine yansıdı. Beşiktaş sokaklarında herkesin sanatla karşılaşmasını sağlamak için yakın zamanda Beşiktaş Sokakta Sanat projesine başlayan belediyemiz de Ortaköy Mahallesi Portakal Yokuşu Caddesi’nde bir duvarı sağlık emekçilerimizi temsil eden bir muralla renklendirdi. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da konuyla ilgili şunları söyledi: "COVID-19 pandemisinde gösterdikleri insanüstü çabaya karşılık ne yapsak az ama biz sağlık çalışanlarımızı bir eserle onurlandırmak, bu zorlu mücadelede kaybettiğimiz sağlık çalışanlarının ise anısını yaşatmak istiyoruz."

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz ile BİO’nun (Beşiktaş İletişim Ofisi) projelendirdiği çalışma, 6 metre yüksekliğe ve 46 metre uzunluğa sahip alana No More Lies mahlaslı sanatçı tarafından yapıldı. Çalışmanın yapım aşaması dünyaca ünlü fotoğrafçı Chris McGrath tarafından fotoğraflandı ve lisanslı fotoğraf arşivi platformu GettyImages’de paylaşıldı. Projede İstanbul Comics and Art Festival (ICAF) sanat iş birlikçisi, DYO ve Donut Store - Montana Colors ise boya destekçisi olarak yer aldı. Tüm Beşiktaş Sokakta Sanat çalışmaları sokaktasanat.besiktas.bel.tr adresinden takip edilebilir.