Beşiktaş’ta Evlenen Çiftlere İstanbul Sözleşmesi Kartı!

Beşiktaş’ta kıyılan nikâhlarda İstanbul Sözleşmesi kartı uygulaması başladı…

Eklenme Tarihi: 24 Ağustos 2020 Pazartesi

Belediyemiz, kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi konusunda farkındalığı artırmak amacıyla Beşiktaş'ta evlenen çiftlere evlilik cüzdanının yanında İstanbul Sözleşmesi bilgilendirme kartı vermeye başladı. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, hafta sonu kıydığı nikâhla uygulamayı başlatarak yeni evli çiftimize İstanbul Sözleşmesi kartını takdim etti.

Toplumsal cinsiyet eşitliğini odağına alan ve şiddetsiz bir toplum için çalışmalar yapan belediyemiz, kadına yönelik şiddet olaylarının artması sonrası İstanbul Sözleşmesi’ne dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için ilçenin dört bir yanını sözleşmeden önemli maddelerin yer aldığı billboardlarla donatmıştı. Bu kapsamda nikâh işlemlerinde de bir yeniliğe imza atan belediyemiz, yeni evli çiftlere evlilik cüzdanıyla birlikte sunulan bilgilendirme kartıyla İstanbul Sözleşmesi’nin önemini bir kez daha vurgulamış oldu.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, hafta sonu kıydığı nikâhın ardından konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bundan sonra kıyılan tüm nikâhlarda çiftlere İstanbul Sözleşmesi kartının verileceğini ifade eden Akpolat şunları söyledi: "Bugün Gözde Aydın ve Barış Çapan çiftinin nikâh töreninde en mutlu anlarına ortak olduk. Kendilerine evlilik cüzdanının yanında İstanbul Sözleşmesi kartımızı da teslim ettik. Çünkü İstanbul Sözleşmesi aileye karşı tehdit değil aksine hepimiz için çok önemli bir kazanımdır."