30 Ağustos Beşiktaş’ta Coşkuyla Kutlandı!

Beşiktaş'ta resmi törenle başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları gün boyu devam etti…

Eklenme Tarihi: 02 Eylül 2020 Çarşamba

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında usta isim Metin Uca Beşiktaş’ta sahne aldı. Sanatçılar Parkı’nda tek kişilik gösterisiyle vatandaşlarla buluşan Uca’yı izleyenler arasında Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da vardı.

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm Türkiye’de olduğu gibi Beşiktaş’ta da coşkuyla kutlandı. Sabah saatlerinde resmi törenle başlayan kutlamalar, ilçe protokolünün ve vatandaşların belediyemiz tarafından Barbaros Meydanı’nda hazırlanan "Milli Mücadele Destanı Zafer Yolu Sergisi"ni ziyaretiyle devam etti.

Anons araçlarımız gün boyu marşlar eşliğinde Beşiktaş'ın cadde ve sokaklarını dolaşırken akşam saatlerinde de sunucu ve yazar Metin Uca tek kişilik gösterisiyle Beşiktaşlıların bayram coşkusuna ortak oldu. "Dilinizi Eşek Arısı Soksun" adlı tek kişilik gösterisiyle 30 Ağustos’a özel vatandaşlarla buluşan Uca’yı Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat Sanatçılar Parkı'nda ağırladı.

Başkan Rıza Akpolat. Metin Uca’nın gösterisi öncesinde sahneye çıkarak komşularına şöyle seslendi: "Çok zor şartlar altında pandemi sürecinde bir araya geldik. Sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek rehavete kapılmadan ama bir yandan da morale ihtiyacımızın olduğunu bilerek parklarımızı herkese açtık. Temmuz ayında tüm parklarımızda Beşiktaş İyileşecek etkinliklerine başladık. Stresle topyekûn mücadeleyi başlattık. Amacımız bu dönemde evlerinde oturan ve sağlık nedeniyle dışarıya çıkamayan vatandaşlarımızın sanatın iyileştirici gücünden faydalanmasını sağlamaktı. Bugün de 30 Ağustos Zafer Bayramımız. Emperyalistleri def ettiğimiz, Kurtuluş Savaşı’nı zaferle taçlandırdığımız gün bugün. 98. yılını kutluyoruz. İnşallah gelecek sene bu koşullar ortadan kalktıktan sonra yine meydanlarımızda kortejlerimizle, konvoylarımızla kutlayacağız. Hangi koşulları ortaya koyarlarsa koysunlar biz milli bayramlarımızı kutlamaktan vazgeçmeyeceğiz ve en coşkulu şekilde kutlamaya devam edeceğiz. Beşiktaş’ın bu konuda sorumluluğu çok büyük. Mustafa Kemal, 16 Mayıs’ta Bandırma’ya doğru giderken ailesini Beşiktaşlılara emanet edip yola çıkmıştır. Beşiktaş bu sorumluluk duygusunu her daim göstermiştir ve bundan sonra da göstermeye devam edecektir. Bugün çok özel bir gün ve sevgili Metin Uca bizimle birlikte olacak. Bu sahnelere çıkmak kolay ama bu sahnelerde kalıcı olmak zordur. Bunu yıllarca başarmış bir isim Metin Uca. Biz Beşiktaş iyileşecek diyoruz ve sahneyi gerçek sahibine bırakıyoruz."

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, gösterinin sona ermesinin ardından yanan İzmir ormanlarına dikilmek üzere Tema Vakfı’na bağışlanan fidanların plaketini Metin Uca’ya takdim etti.