Yenilenen Dünya Barış Parkı Törenle Açıldı!

25 yılı aşkın süredir Beşiktaşlılara hizmet veren ve bakımsızlıktan ötürü bir süredir komşularımızın ihtiyaçlarını karşılayamayan Dünya Barış Parkı yenilendi…

Eklenme Tarihi: 02 Eylül 2020 Çarşamba

Yenilenen Dünya Barış Parkı, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde düzenlenen törenle komşularımızın hizmetine açıldı. Açılış törenine Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın yanı sıra siyasi parti temsilcileri ve dini liderler de katıldı.

İlçe sakinlerimiz, çocuk oyun alanlarının yetersizliği ve aydınlatma sisteminin arızalanması nedeniyle parkın yenilenmesi yönünde belediyemize talepte bulunmuştu. Bunun üzerine hemen harekete geçen belediye ekiplerimiz, yenileme çalışmalarını kısa sürede tamamladı. Çalışmalar sonucunda park içerisindeki çocuk oyun alanları yenilenerek genişletildi ve her yaştan çocuğa hitap edecek şekilde tasarlandı. Parkın yolları engellilerimizin kullanabileceği rampalarla desteklendi. Parkın merkezine mini bir amfi kurularak mahalle toplantıları ve etkinliklerin yapılabileceği bir alan yaratıldı. Can dostlarımız için ise önemli bir ihtiyaç olan köpek gezdirme alanı yapıldı. Parkımızda aynı zamanda çeşitli dünya dillerinde Barış yazan pano ve dünya heykeli daha görünür hale getirildi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, açılış töreni öncesi bir konuşma gerçekleştirerek Dünya Barış Günü’nün önemine değindi ve vatandaşlara parkta yapılan yenileme çalışmalarını anlattı. Başkan Akpolat, "Dünya Barış Günü’nde yenilediğimiz parkımızı hep birlikte açıyoruz. Tabii ki Covid-19 süreci hala devam ediyor ve bu nedenle bugünkü açılışı çok kısıtlı bir katılımcıyla gerçekleştiriyoruz. Dört aydır bu parkımızın çalışmaları devam ediyordu. Komşularımıza sabırları için teşekkür ediyorum. Bu park onların nefes alma yerlerinden bir tanesiydi. Parkımızın adının Barış Parkı olması nedeniyle bizim de barışın öneminden bahsetmemiz gerekiyor. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk de hayatının önemli bir bölümünü cephelerde vatanı için savaşarak geçirse de bir ulusun yaşamı tehlike altında olmadıkça savaşın cinayet olduğunu söylemiş ve Yurtta Sulh Cihanda Sulh diye de öğütlemiştir. Atatürk’ün izinden yürüyerek vatanımıza yönelik bir tehdit olmadığı sürece barışı savunmak ve toplumsal barışı azimle savunmak bizim en önemli görevimizdir. Dünya Barış Parkımız ile Beşiktaş’tan tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajları vermekteyiz. 20 yıldır yenileme çalışması yapılmayan parkımız artık işlevini kaybetme aşamasındaydı. Bizler de komşularımızdan gelen talepleri değerlendirerek yepyeni bir parkı onların hizmetine açıyoruz. Bu vesileyle de Dünya Barış Günü’nüzü kutluyorum" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi ve Dünya Barış Parkı yenilenen haliyle vatandaşlarımızın hizmetine açıldı.