Beşiktaş’ta Aşure Lokması Dağıtıldı

Muharrem Ayı kapsamında Beşiktaş’ta aşure lokması dağıtıldı...

Eklenme Tarihi: 04 Eylül 2020 Cuma

Belediyemiz, paylaşmanın ve dayanışmanın birlikte yaşandığı Muharrem Ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure lokması dağıttı. Barbaros Meydanı'ndaki etkinliğe katılarak vatandaşlara bizzat aşure dağıtan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’a eşi Derya Akpolat da eşlik etti.

Muharrem Ayı kapsamında başta Beşiktaş olmak üzere İstanbul’un pek çok ilçesinde lokma dağıtan ve vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Rıza Akpolat, öncelikle Beşiktaş Cemevi’nin aşure lokmasına katılarak birlik ve beraberlik duygusuna vurgu yaptı. Daha sonra belediyemiz tarafından organize edilen aşure lokmalarını dağıtmak üzere Barbaros Meydanı’na geçen Akpolat, pandemi nedeniyle sosyal mesafeli ve hijyen kurallarına uygun olarak gerçekleşen aşure dağıtımında Beşiktaşlılarla buluştu.

Aşure dağıtırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Rıza Akpolat, Muharrem Ayı’nın birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirdiğini belirterek sözlerine şu şekilde devam etti: “Beşiktaş halkıyla aşurelerimizi paylaşıyoruz. Tabii ki Muharrem Ayı’nın insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum. Pandemi süreci bize yeni bir dünya düzeni dayattı. Dolayısıyla hepimiz bu yeni duruma göre kendimizi güncelliyoruz. Beşiktaş çok özel bir yer; iki kıtanın birleştiği, kaptan-ı deryaların, Barbaros Hayreddin’in kenti… Üç semavi dinin birlikte yaşadığı bu mozaiği yaşatan bir kent. Bu birliktelikten çok mutlu ve gururluyuz. Muharrem Ayı’nın da zaten böyle bir anlamı var. Dolayısıyla da o duyguyu ilçemizde yaşatmaya çalışıyoruz ve bugün de aşurelerimizi vatandaşlarımızla paylaşıyoruz.”