Beşiktaş’taki Okullar Eğitime Hazır!

Belediye ekiplerimiz, yeni eğitim-öğretim yılı öncesi Beşiktaş’taki okulları dezenfekte etti…

Eklenme Tarihi: 21 Eylül 2020 Pazartesi

Koronavirüs salgını nedeniyle Mart ayından itibaren eğitime kapalı olan okullar kademeli olarak açılmaya başlıyor. Okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri, 21 Eylül Pazartesi günü itibarıyla ders başı yapacak. Belediyemiz de bu kapsamda öğrencilerin daha sağlıklı ve hijyenik bir ortamda öğrenim görmeleri için gerekli önlemleri alarak özverili çalışmalar gerçekleştiriyor. Ekiplerimiz, Beşiktaş'taki 21 okulda dezenfekte işlemi gerçekleştirerek okullarımızı eğitime hazır hale getirdi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat okullardaki çalışmalarla ilgili şunları söyledi: “Pandemi sürecinde hiçbir toplumsal kesimi ve kurumu ihmal etmedik, etmeyeceğiz. Söz konusu çocuklarımız olunca bütün imkânlarımızla onların sağlıklı bir ortamda eğitim görmeleri için her türlü çalışmayı gerçekleştireceğiz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla öğrencilerimizin ve okullarımızın ihtiyaçlarını en kısa zamanda gidereceğiz.”

Pandemi sürecinde Beşiktaş genelinde ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere 53 okulda belediyemiz tarafından dezenfekte işlemi gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Rıza Akpolat, eğitime ara verilen dönemde yapılan çalışmalardan da bahsetti. Lise ve üniversitelere giriş sınavlarında ilçemizdeki 25 okulun da dezenfekte edildiğini vurgulayan Akpolat, “Bu işlemlerin yanı sıra okullarımızda boyadan su tesisatına kadar tüm bakım ve onarım çalışmaları yapıldı; bütün ihtiyaçlar karşılandı. Okullarımızın eksiklikleri giderilerek eğitime hazır hale getirildi” dedi. Okulların açılmasından sonraki süreçle ilgili konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, eğitim kurumlarındaki dezenfekte işlemlerinin sürekli olarak yapılacağını ayrıca öğretmen ve öğrencilere maske ve hijyen kitleri dağıtılacağını ifade etti. Akpolat, öğrencilerin bilgisayar, tablet vb. ihtiyaçlarının giderilmesi için de yoğun bir çalışma başlatılacağını müjdeledi.