Başkan Rıza Akpolat Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Açılışına Katıldı!

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, uzun bir aranın ardından başlayan 2020- 2021 eğitim-öğretim yılının açılışı kapsamında Beşiktaş Nimetullah Mahruki İlkokulu’nda düzenlenen törene katıldı...

Eklenme Tarihi: 21 Eylül 2020 Pazartesi

Koronavirüs salgını nedeniyle Mart ayından beri yüz yüze eğitime kapalı olan okullar 21 Eylül Pazartesi günü kademeli olarak öğrencilere kapılarını açtı. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da 2020- 2021 eğitim-öğretim yılı açılışı için Nimetullah Mahruki İlkokulu’nda düzenlenen programa katıldı. İlçe protokolünün katıldığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan ve Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman törenin ardından sınıflara girerek öğrencilere hoş geldiniz dedi ve yeni eğitim-öğretim yılı için başarılar diledi.

İlçemizdeki okulların yeni döneme hazır hale getirildiğini belirten Başkan Rıza Akpolat, uzaktan eğitim alma imkânı olmayan öğrencilere katkı sağlamak için “Askıda Cihaz - Bilgisayar, Tablet ve Televizyon” kampanyası başlatıldığını müjdeledi ve öğrencilerin ihtiyaçlarının giderileceğini belirtti.  Başkan Rıza Akpolat ve Kaymakam Önder Bakan daha sonra okulda ve okulun bahçesinde çocuklar için Koranavirüs’e karşı alınan tedbirleri inceledi. Okulun bahçesinde öğretmenlerle de bir araya gelerek sosyal mesafe kuralları çerçevesinde kısa bir sohbet gerçekleştiren Akpolat ve Bakan, yeni eğitim-öğretim dönemi için başarı dileklerinde bulundu.

Pandemi süresince ilçedeki tüm okulların bakım ve onarım çalışmalarının belediyemiz tarafından tamamlandığını belirten Başkan Rıza Akpolat, “Bütün bir Beşiktaş, İstanbul ve Türkiye olarak eğitim alanında seferberlik başlatmak zorundayız. Öğrencilerin ve velilerin bu zor zamanlarında onların yanındayız. Her türlü imkânımızı geleceğimiz olan çocuklarımız için seferber ediyoruz. Zorlu bir süreç bizi bekliyor ve bunun üstesinden dayanışma ile gelebiliriz” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Koranavirüs salgını dünyada yayılmaya başladığı andan itibaren biz de kendi önlemlerimizi almaya başladık. Okullarımızı dezenfekte etmeye başladık. Yeni eğitim-öğretim dönemi açılmadan da 21 okulumuzda dezenfekte işlemleri gerçekleştirdik. Teknik ekipman konusunda bize gelen tüm talepleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Bize bildirilen eksiklikleri gidererek okullarımızı yeni döneme hazırladık. Mevcut eksiklikleri de gidereceğiz. Teknik konuların dışında önemli olan hepimizin motivasyonu… Zor bir dönem geçiriyoruz. Evlerimizdeyiz dışarı çıkarken tedirginiz dolayısıyla bu süreci hep beraber yönetmemiz gerekiyor. Bu zor dönemi birlik ve beraberlikle iş birliği içinde atlatacağız. Öğrencilerin uzaktan eğitim alması konusunda da sıkıntı yaşanıyor. Bu nedenle motivasyonları ve konsantrasyonları bozuluyor dolayısıyla verim alınamıyor. Bu noktada Beşiktaş Belediyesi olarak eğitime destek sağlamak için  'Askıda Cihaz' adlı bir 'Bilgisayar, Tablet ve Televizyon' kampanyası başlattık. Bilgisayar, tablet ve televizyon noktasında imkânı olan vatandaşımızdan alıp ihtiyacı olan ailelerimize, çocuklarımıza dağıtıyoruz. Kampanyaya katkı sunmak isteyenler Beşiktaş Belediyesi’nin web sitesi besiktas.bel.tr üzerinden kampanyaya destek olabilecek. Bu kampanyayla hızlıca Beşiktaş’taki eksiklikleri gidereceğiz. Hatta sadece Beşiktaş değil diğer ilçelerdeki okullara da bu noktada yardımcı olacağız. Yeni eğitim-öğretim yılının hepimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Öğrencilerin okula uyum sürecinin sağlıklı bir şekilde geçirilmesi temennisinde bulunan Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan ise okullarda sağlık konusunda yaşanabilecek en ufak bir şüphede İlçe Sağlık Müdürlüğü ile iletişime geçilmesine dikkat çekti. Okullarda yapılan yenileme çalışmaları için Başkan Rıza Akpolat’a teşekkür eden Bakan, yeni eğitim-öğretim yılı için herkese başarılar diledi.