Belediye Birimlerimize HES Kodu ile Ziyaret Sağlanacak

Sevgili Beşiktaşlılar, sizlerin ve emekçilerimizin sağlığı için belediye birimlerimizin girişlerinde Hayat Eve Sığar kodu ile ziyaret sağlanacaktır…

Eklenme Tarihi: 30 Eylül 2020 Çarşamba

İçişleri Bakanlığı tarafından 23 Eylül 2020 tarihinde yayımlanan genelge ile tüm kamu kurum ve kuruluşlarına girişlerde HES (Hayat Eve Sığar) kodu kullanımı zorunlu hale getirilmiştir.

HES Kodu Nedir?
HES (Hayat Eve Sığar) kodu, kontrollü sosyal hayat kapsamında ulaşım ya da ziyaret gibi işlemlerinizde, COVID-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığınızı kurumlarla ve kişilerle güvenli şekilde paylaşmanıza yarayan bir koddur. Paylaştığınız HES kodları uygulama üzerinden ya da kurumlara sağlanan servisler aracılığı ile sorgulanabilecektir.

HES Kodu Nasıl Alınır?
Koronavirüs önlemleri kapsamında riskleri en aza indirmek, güvenli seyahat ve ziyaretler için uygulamaya konulan HES kodu, Hayat Eve Sığar uygulamasından, e-Devlet ile ya da SMS ile alınabilir.