Beşiktaş’ta Tüm Plastik Kapaklar “İyiliğe Kapak At” Sloganı ile Toplanacak!

Beşiktaş Belediyesi, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ile anlamlı bir projeye imza attı…

Eklenme Tarihi: 07 Ekim 2020 Çarşamba

Belediyemiz ile Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği arasında dezavantajlı bireylerin hayatını kolaylaştırmak amacıyla iş birliği protokolü imzalandı. Beşiktaş Belediyesi Levent Hizmet Binası’nda gerçekleşen imza törenine Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve TOFD Genel Başkanı Ramazan Baş katıldı. Başkan Rıza Akpolat ve TOFD Genel Başkanı Ramazan Baş’ın imzalarıyla hayata geçen projenin imza törenine aynı zamanda belediyemizin yürüttüğü farkındalık çalışmalarına destek veren Başkan Rıza Akpolat’ın eşi Derya Akpolat da katılım gösterdi. Protokol kapsamında ilçe genelinde pet şişe kapakları toplanarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için akülü tekerlekli sandalye ve manuel tekerlekli sandalye alımına katkı sağlanacak.

"İyiliğe Kapak At" projesi ile Beşiktaş ilçe sınırları dâhilinde kaynağında ayrı biriktirilen pet şişe kapakları toplanacak ve ihtiyaç sahipleri için akülü tekerlekli sandalye, manuel tekerlekli sandalye (çocuk ve yetişkin), klozetli tekerlekli sandalye ve görme engelli bastonu temin edilecek.  "Engelleri Geride Bırak, Beşiktaş’ta İyiliğe Kapak At" mottosu ile hayata geçirilen kampanya kapsamında dezavantajlı vatandaşlarımızın yaşamlarının kolaylaşmasına bir nebze de olsa destek olunacak.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat  anlamlı projeyi sosyal medya hesabından paylaştığı şu açıklamayla duyurdu: "Eşim Derya ile birlikte bireysel destekçisi olmaktan mutluluk duyduğumuz Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ile bugün Beşiktaş Belediyesi olarak iş birliği protokolümüzü imzaladık ve desteğimizi kurumsal düzeye taşıdık. TOFD Genel Başkanı Sayın Ramazan Baş’a ve emeği geçen herkese teşekkür ederim."

Proje’nin içeriği "Mavi Kapak Toplama Kampanyası" olarak bilinse de biriktirilen kapakların renginin mutlaka mavi olması gerekmiyor. Tüm renklerden plastik kapaklar biriktirilerek kampanyaya dâhil olunabilir. Protokole istinaden engelli ekipmanlarının temini için sağlık raporu, kimlik fotokopisi, ikametgâh, fakirlik belgesi ve iletişim bilgileri gerekiyor. Omurilik felçlilerine destek olmak için plastik kapaklarını biriktiren vatandaşlarımız, kapaklarının en geç 24 saat içerisinde ev ve ofislerden teslim alınması için 444 44 55 No.lu Beşiktaş Çözüm Merkezimiz ile iletişime geçebilir.