Dünyanın En Havalı Semtlerinden Biri de Arnavutköy!

Beşiktaş’ta yer alan Arnavutköy semtimiz “Dünyanın En Havalı Semtleri”nden biri seçildi…

Eklenme Tarihi: 07 Ekim 2020 Çarşamba

Time Out dergisi, dünyanın en havalı semtleri listesini yayınladı. Barselona’nın Esquerra De L’Eixample semti birinci sıraya yerleşirken Türkiye’den sadece Beşiktaş’ın Arnavutköy semti listede yer aldı.

Her yıl dünyanın farklı ilçe ve semtlerini değişik kriterlere göre listeleyen Time Out dergisi bu yıl da dünya çapında en havalı semtlerin yer aldığı bir liste yayınladı. 40 semtin yer aldığı listeye Türkiye’den sadece İstanbul’un Beşiktaş’ta yer alan Arnavutköy semti girdi. Time Out dergisi listeyi hazırlarken bir mahallenin atmosferi, sunulan yiyecek ve içecekler, gece hayatı ve kültürüne bakarken bu kez Koronavirüs pandemisi nedeniyle bir mahallenin topluluk ruhunu ön planda tutarak tercihlerini yaptı. Mahalle kültürünün ve komşuluk ilişkilerinin kuvvetli olduğu semtler listede ön plana çıktı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da bu kapsamda sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak şunları söyledi: "Arnavutköy İstanbul’un köklü ve tarihi dokusu korunabilmiş nadide semtlerinden, Beşiktaş’ın ve boğaz hattının en güzel duraklarından biri. Arnavutköy’de bir yandan denizin kokusunu solurken bir yandan da muazzam tarihi yapılarını izleyeme imkanına sahipsiniz. Hızlı kentleşmeye rağmen hem kültürel değerlerini hem de mahalle kültürünü koruyarak geleceğe adım atan Arnavutköy semtimizin bu açıdan dünya çapında dikkat çekmesi bizim için gurur vesilesi. Arnavutköy’e sahip çıkmaya ve değer katmaya devam edeceğiz."

Dünyanın En Havalı 40 Semti Listesi için:
www.timeout.com/coolest-neighbourhoods-in-the-world

Arnavutköy Hakkında
Erken Bizans Dönemi'nde önemli bir ibadet merkezi olan semt, 1500 yıllık bir tarihe sahiptir. İsmini, 1453'te Fatih'in İstanbul'u fethetmesiyle semti korumak için görevlendirilen Arnavut asıllı yeniçerilerden alan mahallemiz, 19. yüzyılın mesire yerlerinden biriydi. Yüzyılın ikinci yarısında çıkan yangınlar, tarihi binaların yok olması ve yerine beton binaların yerleşmesine yol açsa da günümüzde 5.000 kişilik nüfusa sahip olan semt hala tarihi dokusunu korumaktadır.