Beşiktaş’taki Okullar Yüz Yüze Eğitime Hazır!

"Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitim yapabilmeleri için çalışmalarımız aralıksız olarak devam edecek…"

Eklenme Tarihi: 11 Ekim 2020 Pazar

Belediye ekiplerimiz, 12 Ekim Pazartesi günü başlayacak olan yüz yüze eğitimin ikinci aşaması öncesinde öğrencilerimizin sağlığı ve güvenliği için ilçemizdeki okullarda bakım-onarım ve dezenfeksiyon çalışmalarını tamamladı.

Koronavirüs salgını nedeniyle uzun süredir kapalı olan okullar, geçtiğimiz haftalarda okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için yüz yüze eğitime kademeli olarak başlamıştı. 12 Ekim Pazartesi günü ise tüm köy okulları ile birlikte 2, 3, 4, 8 ve 12’nci sınıflar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği kurallar çerçevesinde yüz yüze eğitime başlıyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz de bu kapsamda ilçemizdeki 60 eğitim kurumunda dezenfeksiyon işlemi gerçekleştirerek okulların hepsini eğitime hazır hale getirdi. Fen İşleri ekiplerimiz ise öğrencilerin güvenli bir şekilde okula başlamaları için 21 okulda bakım ve onarım çalışmalarını tamamladı.

Geleceğimizin temeli öğrencilerimizin ihtiyaçlarının süreç içerisinde tamamlanacağını belirten Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Okullarda yüz yüze eğitimin ikinci aşaması Pazartesi günü başlıyor. Öncelikle öğrencilerimize ve öğretmenlerimize başarılar dilerim. Daha önce tadilat ve onarımı tamamlanan okullarımıza ek olarak 21 okulumuzun bakım ve onarım, 60 okulumuzun dezenfeksiyon çalışmalarını gerçekleştirdik. Ailelerimiz merak etmesin öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitim yapabilmesi için dezenfekte işlemleri ve bakım onarım çalışmalarını sürekli olarak yapacağız. Çocuklarımız için bütün imkânlarımızı kullanacağız. Başlattığımız “Askıda Cihaz” kampanyamızla da ihtiyaç sahibi öğrencilerimize bilgisayar, tablet ya da televizyonları ulaştırmaya başladık. Öğrencilerimiz için açtığımız resmi internet sitemiz askida.besiktas.bel.tr adresine komşularımızın desteklerini bekliyoruz. Dayanışma ile bu zor günlerin üstesinden geleceğiz."