Beşiktaş'ta "Saha Çözüm Hareketi" Başladı!

Beşiktaş’ta Birlikte Varız…

Eklenme Tarihi: 15 Ekim 2020 Perşembe

Belediyemiz, Beşiktaş’ta Saha Çözüm Hareketi başlattı. Alanında uzman, genç ve dinamik arkadaşlarımızdan oluşan saha çözüm ekibimiz, tüm mahallelerimizde komşularımızın hizmetinde olacak. Saha Çözüm Ekibi, sosyal mesafe kuralları çerçevesinde ve iki kişilik gruplar halinde Beşiktaş’ın mahallelerinde maske ve dezenfektan dağıtacak, komşularımıza projelerimizi anlatacak, anketler yapacak ve sorunları dinleyip talepleri not edecek. Ekiplerimiz, Beşiktaş’ın hane ve iş yerlerini tek tek dolaşırken Başkan Rıza Akpolat da esnafla ve mahalleliyle buluşacak.

İlk mahalle ziyaretini Vişnezade Mahallesi'nde Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat eşliğinde gerçekleştiren saha çözüm ekibimiz, komşularımız tarafından memnuniyetle karşılandı. Özellikle Başkan Rıza Akpolat’ı karşılarında taleplerini dinlerken bulan vatandaşlarımız hem şaşırdı hem de çok sevindi. Vatandaşlarımıza maske, dezenfektan ve Beşiktaş’ın Kent Kültürü Dergisi B+’nın da içinde yer aldığı çantaları teslim eden ekibimiz ise mahallelinin talep ve önerilerini kayıt altına aldı. Komşularımıza aynı zamanda belediyemizin son 18 ayda yaptığı tüm çalışmaları içeren ve her mahalle için özel hazırlanan broşürler de ulaştırıldı. Vişnezade Mahallesi esnafını ziyaret ederek sorun ve taleplerini doğrudan dinleyen Başkan Akpolat, ilgili konuların en kısa zamanda çözüme kavuşturulacağını ve kendisinin de bizzat takipçisi olacağını esnafa iletti.

Pandemi sürecinde yapılan çalışmaları ve önümüzdeki süreçte hayata geçirilecek projeleri Beşiktaş halkıyla paylaşan Akpolat, sahada kapsamlı bir çalışma başlattıklarını belirtti ve şöyle konuştu: "Biz bu hareket ile sadece kapılara ihtiyaç çantası bırakmakla kalmıyoruz. Aynı zamanda her bir Beşiktaşlının halini hatırını, ihtiyaçlarını soruyor ve ona göre bir eylem planı geliştiriyoruz. Alanlarında uzman ekiplerimizle tüm Beşiktaş’ı adım adım dolaşacağız. Baktığımızda bugün iki yönlü bir ihtiyaç söz konusu; ilki, yurttaşlarımız bu süreçte yalnız olmadıklarını görmek istiyorlar. İkincisi ise temel hijyen malzemesine ciddi derecede ihtiyaç duyuyorlar. Biz yaptığımız çalışmalarla her türlü ihtiyacı karşılıyor ve dayanışmayı ev ev, sokak sokak, cadde cadde örgütlüyoruz."

"Beşiktaş’ta birlikte varız. Mahalle ziyaretlerimiz devam edecek" diyen Başkan Rıza Akpolat çalışmayla ilgili sözlerini şöyle sürdürdü: "Beşiktaş’ta maske ve dezenfektan dağıtacağız. Risk alanı oluşturan yerleri başından beri dezenfekte ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz. Ben de ekibimizle birlikte bütün komşularımızla bir arada olacağım. 23 mahallenin tamamında olacağım. Beşiktaş’ta girilmedik sokak bırakmayacağız. Bu işi birlikte başaracağız. Varsak da hep birlikte varız."