Belediyemizin Erasmus+ Süreçleri Dijital Ortamda Tanıtıldı!

Erasmus Günleri, bu yıl 15-16-17 Ekim tarihlerinde tüm Avrupa'da Erasmus+ projeleri gerçekleştiren ülkelerdeki yararlanıcı kurumların hazırladığı etkinliklerle kutlandı...

Eklenme Tarihi: 17 Ekim 2020 Cumartesi

Erasmus Günleri etkinlikleri, Erasmus+ programına yönelik projelerin görünürlüğünü artırmak ve potansiyel yararlanıcıları yararlanmaya teşvik etmek amacıyla 2018 yılından bu yana ülkemizin de katılımıyla Ekim ayı içerisinde düzenleniyor. Ülkemiz, tüm Avrupa' da çeşitli görünürlük, yaygınlaştırma ve bilgilendirme faaliyetleri sunan etkinliklere, 2019 yılında 523 etkinlikte en çok katılım sağlayan ikinci ülke olmuştu. Geçtiğimiz yıl belediyemizin ev sahipliğinde Zübeyde Ana Kültür ve Sanat Merkezi’nde kutlanan Erasmus Günleri, bu yıl pandemi dolayısıyla dijital ortamda gerçekleşti.

Beşiktaş Belediyesi Dış İlişkiler Müdürü Özge Önsen Belen de etkinlikler kapsamında katılımcılarla Erasmus+ projeleri hakkında bir söyleşi yaptı. Dış İlişkiler Müdürümüz Özge Önsen Belen, belediyemizin Erasmus+ süreçlerinden bahsederken; "Avrupa Dayanışma Programı (European Solidarity Corps – ESC), proje yazımı ve proje ortaklıkları sağlanması, Beşiktaş Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü Proje ve Fon Yönetimi Birimi tanıtımı ve faaliyetleri, belediyemizin gerçekleştirdiği ve gerçekleştireceği Avrupa Birliği projeleri, projeler kapsamında karşılanacak masraflar, projelere nasıl ve nereden başvurulabileceği" gibi konularda detaylı bilgiler paylaşarak katılımcıları aydınlattı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada; gençlerin dünya vatandaşı olma yolunda önemli alternatifler sunan Erasmus+ projelerinin her zaman destekçisi olduklarını ve olacaklarını vurguladı.