29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Beşiktaş’ta Coşkuyla Kutlandı!

Cumhuriyetimizin 97. yılını Beşiktaş'ta müzik dinletileri, tiyatro oyunları, sergi ve defile etkinliği ile coşkuyla kutladık...

Eklenme Tarihi: 30 Ekim 2020 Cuma

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 97. yılı kapsamında ülke genelinde düzenlenen kutlamalar, Atamızın Kurtuluş Savaşı için ilk adımı attığı ve milli mücadelenin fitilini ateşlemek için yola çıktığı Beşiktaş’ta ayrı bir coşku yarattı. İlçemizin pek çok noktasında birbirinden farklı etkinlikler düzenlendi; bayramımız coşkuyla kutlandı. Tüm etkinliklerimiz COVID-19 salgını nedeniyle kısıtlı sayıda katılımcıyla gerçekleşti.

27 Ekim Salı günü Süleyman Seba Kültür ve Sanat Merkezi’nde konser, dans gösterisi ve Atamızın özel kıyafetlerinin sergilendiği bir "Cumhuriyet Defilesi" gerçekleşti. Defile programı Beşiktaş Belediye TV YouTube kanalımızdan canlı olarak yayınlandı.

28 Ekim Çarşamba günü resmi törenle başlayan 29 Ekim kutlamaları, anons araçlarımızın tüm Beşiktaş’ta Cumhuriyet coşkusunu yansıtan marşlar çalmasıyla gün boyu devam etti. 29 Ekim'de ise Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde başlayan kurtuluş ve kuruluş hikâyesinin anlatıldığı "Cumhuriyet ve Atatürk Fotoğraf Sergisi", Barbaros Meydanı’nda açıldı. Sergi vatandaşlarımız tarafından 10 Kasım’a kadar ziyaret edilebilecek. LED anons araçlarımız gün boyu Beşiktaş’ın tüm cadde ve sokaklarında marşlar çalarak Cumhuriyet Bayramı coşkusunu yaşatırken Çarşı, Arnavutköy, Ortaköy ve Levent’te de Sokak Sanatçıları eşliğinde müzik dinletileri gerçekleştirildi.

28 ve 29 Ekim tarihlerinde Cumhuriyet Bayramı’na özel tiyatro oyunları Akatlar Kültür Merkezimizde ücretsiz olarak sahnelendi. Çarşamba günü "Esaretten Özgürlüğe" adlı oyun sahnelenirken 29 Ekim Perşembe günü ise "İlelebet… Bir Atatürk Hikayesi" adlı tiyatro oyunu vatandaşlarımızı 97. yıl öncesine götürerek o günleri derinden yaşamalarını ve anlamalarını sağladı.

Beşiktaş 19.23’te Hep Bir Ağızdan İstiklal Marşımızı Söyledi!

Saatler 19.23’ü gösterdiğinde Barbaros Meydanı’na ellerinde Türk bayraklarıyla gelen vatandaşlarımız önce saygı duruşunda bulundu ardından hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okudu. Sosyal mesafeye uygun bir şekilde gerçekleşen kutlamalar gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da COVID-19 tedavisi gördüğü hastaneden bir mesaj yayınlayarak tüm vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı ve şunları söyledi: ‘’Değerli Komşularım, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ diyerek yola çıkmışlardı. Bugün, o yolun en büyük kazanımı Cumhuriyetimizin 97’nci yılını kutluyoruz. Hürriyet ve bağımsızlığı için topyekûn mücadele veren bir halkın evlatları olarak Cumhuriyet’i ve değerlerini yarınlara sağlam bir şekilde taşımak, demokrasiyi güçlendirmek bizim en önemli vazifemiz. 97. yıl anısına bugünkü Cumhuriyet Gazetesi’nde kaleme aldığım yazımda belirttiğim gibi Cumhuriyetimizi ikinci yüzyıla taşırken var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz.” Tedavi süreci hakkında da bilgi veren Başkan Akpolat: ‘’COVID- 19 tedavi sürecim hastanede müşahede altında devam ediyor. Bu vesileyle dualarını eksik etmeyen ve geçmiş olsun dileklerini ileten herkese teşekkürlerimi iletiyorum. İnşallah kısa süre içerisinde sağlıklı günlerde yeniden bulaşacağız’’ dedi.