29 Ekim Coşkusu "Cumhuriyet Defilesi" ile Başladı!

Cumhuriyetimizin 97. yıl dönümü Beşiktaş’ta coşkuyla kutlanıyor…

Eklenme Tarihi: 28 Ekim 2020 Çarşamba

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları belediyemizin düzenlendiği konser ve Cumhuriyet Defilesi etkinlikleriyle başladı. 27 Ekim Salı günü Süleyman Seba Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen ve yüzlerce kişinin online olarak izlediği etkinlik pandemi nedeniyle seyircilere kapalı şekilde düzenlendi.

Cumhuriyetimizin 97. yıl dönümü kutlamaları bu sene pandemi nedeniyle sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına dikkat edilerek gerçekleştirilirken belediyemiz de evlerde izole olduğumuz bu günlerde komşularımıza evde konser ziyafeti verdi.

Sosyal medya hesaplarımızdan canlı olarak yayınlanan programda sahneye ilk olarak sevilen sanatçı Ali Altay çıktı ve Atatürk’ün sevdiği türküleri seslendirdi. Halk Oyunları ekibimizin Zeybek ve Harmandalı gösterisi ekran başındakilerden tam not alırken Beşiktaş Belediyesi Engelsiz Sanat Topluluğu’nun sahne performansı ve vals gösterisi de izleyenleri büyüledi. Gecenin finalinde ise Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün farklı dönemlerde giydiği kıyafetlerden ilham alınarak tasarlanmış bir kreasyondan oluşan "Cumhuriyet Defilesi" gerçekleşti. Atatürk’ün görüntüleriyle beraber gerçekleşen defile izleyenleri duygulandırarak tarihte bir yolculuğa çıkardı. Cumhuriyetimizin 97. yılına özel hazırlanan program yine sosyal mesafe kurallarına dikkat edilerek İzmir Marşı eşliğinde coşkuyla sona erdi. Defile, konser ve dans gösterilerinden oluşan etkinlik programı Beşiktaş Belediye TV YouTube kanalımızdan izlenebilir.

Başkan Rıza Akpolat da 29 Ekim kutlamaları ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "En büyük devrimi, en büyük Bayramı büyük bir coşku ile kutluyor; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Cumhuriyet ulusumuz için bir erdem ve fazilet olmanın yanı sıra bize ve bütün dünya uluslarına yol gösterici bir fenerdir. Kalbi devrim ateşiyle yanan bütün Beşiktaşlılar dün olduğu gibi bugün ve yarın da Cumhuriyet’e, Atatürk’e bağlı olmaya ve O’nun yolunda yürümeye devam edeceklerdir."