Beşiktaş’ta Yakılan Melih Cevdet Anday Heykeli Onarıldı

Geçtiğimiz günlerde yakılan Melih Cevdet Anday Heykeli, belediyemiz tarafından yenilenerek Şairler Sofası Parkı’nda bulunan eski yerine yerleştirildi...

Eklenme Tarihi: 05 Kasım 2020 Perşembe

Beşiktaş Şairler Sofası Parkı içerisinde yer alan Şair Melih Cevdet Anday Heykeli, kimliği daha sonra belirlenerek gözaltına alınan kişiler tarafından yakılmıştı. Heykelin zarar görmesiyle harekete geçen belediye ekiplerimiz hemen müdahale ederek heykelin onarılmasıyla ilgili çalışma başlattı. Heykelin yapımını gerçekleştiren Heykeltraş Metin Yurdanur’a ulaşılarak Ankara’ya gönderilen Melih Cevdet Anday Heykeli, Metin Yurdanur tarafından onarıldı. Belediye ekiplerimiz tarafından heykelin bulunduğu alana çevre düzenlemesi yapılmasının ardından heykel tekrar eski yerine yerleştirildi.

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir açıklama yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ise şunları söyledi: "Düzelmeden memleketin hali, düzelmeden dünyanın hali, gözüne uyku giremez ki… Gözümüze uykunun girmediği günlerden geçsek de şiirin ve sanatın iyileştirici gücünü duyumsuyoruz. Büyük Şair Melih Cevdet Anday’ı sevgiyle anıyorum ve adını Beşiktaş’ta sonsuza kadar yaşatacağız."