Başkan Rıza Akpolat'tan Öğretmenlere Özel Hediye Paketi

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun…

Eklenme Tarihi: 23 Kasım 2020 Pazartesi

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle belediyemiz bünyesinde ve ilçe sınırlarındaki okullarda görev yapan öğretmenlere hediye paketi verecek. COVID-19 tedbirleri kapsamında uzaktan eğitiminin devam ettiği bugünlerde öğrenciler, her 24 Kasım’da olduğu gibi öğretmenleriyle okullarında buluşamayacak. Başkan Rıza Akpolat ise pandemi süresince her daim öğrencilerinin yanında olan öğretmenlerimizi bu anlamlı günde yalnız bırakmayacak.

24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle öncelikle Beşiktaş Anadolu Lisesi’nde Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni gerçekleşecek. Başkan Akpolat daha sonra Beşiktaş’ta ve belediyemiz bünyesinde görev yapan öğretmenlerimize anlamlı bir hediye verecek. Belediyemiz tarafından hazırlanan çevre dostu hediye paketi içerisinde 4gb internet, ajanda, kalem ve Başkan Rıza Akpolat’ın tebrik mektubu yer alıyor. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle başladığı mektubunda öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü şöyle kutladı:

"Değerli öğretmenim,
Ülkelerin pek çok sorununun temelinde eğitim yatar. Aynı şekilde, bu sorunların çözüm yolu da eğitimden geçer. En büyük savaşın cehaletle savaş olduğunu söyleyen Mustafa Kemal Atatürk, ‘Geleceğin güvencesi sağlam temellere dayalı bir eğitime, eğitim ise öğretmene dayalı’ demiştir.

Geleceğe dair umudumuzun en büyük kaynağı çocuklarımız ve gençlerimiz ise gelecek umudumuzu besleyen, yeşerten de siz öğretmenlerimizsiniz. Sizin bir sözünüzle, bir gülüşünüzle, bir dokunuşunuzla çocuklarımızın hayatı güzelleşebiliyor.

Cumhuriyetimizin, bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün ruhunu taşıyan öğretmenlerimiz gelecek kuşakları aynı coşku ve heyecanla yetiştireceklerdir. Buna inancımız tamdır. Umutsuzluğun ve karamsarlığın ağır bir atmosfer gibi üzerimize çöktüğü bir dönemde hep birlikte azim ve kararlılıkla çalışmak zorundayız.

Öğretmenlerimizin geleceğe güvenle bakan nesiller yetiştirmek için verdikleri mücadele nedeniyle kutluyorum. Yarınlarımızın mimarı olan sizlere, özveriniz ve gayretiniz için teşekkür ederim. Öğrencilerinizle birlikte elde edeceğiniz nice başarılar dilerim. Öğretmenler Gününüz kutlu olsun."