Beşiktaş Kadına Yönelik Şiddete Karşı!

Kadına yönelik şiddete karşı uygulama ve projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz...

Eklenme Tarihi: 25 Kasım 2020 Çarşamba

Belediyemiz, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında farkındalık çalışması yaparak tüm ilçeyi İstanbul Sözleşmesi’ne dikkat çeken afiş ve billboardlarla donattı. Afişlerin üzerinde 'İstanbul Sözleşmesi uygulansaydı fail ceza alır eski eşi ve partnerini öldürmeye gidemezdi', 'İstanbul Sözleşmesi uygulansaydı şiddet faili erkeğe iyi hal indirimi uygulanamazdı', 'İstanbul Sözleşmesi uygulansaydı bir kadın daha hayatta olurdu' gibi dikkat çeken ibareler yer aldı.

Geçtiğimiz sene Eylül ayında Beşiktaş Belediye Meclisi’nde alınan kararla Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz çalışma faaliyetlerine başlamış; UN Women tarafından başlatılan "Ateş Böcekleri ile Karanlığı Aydınlat" kampanyası çerçevesinde Beşiktaş’ta kadınların kendini güvende hissetmediği tüm sokak ve caddeler belediyemiz tarafından aydınlatılmıştı. Yine toplumsal cinsiyet eşitliğini vurgulamak amacıyla pandemi sürecinde ev içi iş bölümünde sosyal sorumlulukların eşit şekilde paylaşılmasına dikkat çekmek amacıyla "Eşitlik Evde Başlar" farkındalık kampanyası düzenlenmişti. Daha önce afiş ve billboardlarda "İstanbul Sözleşmesi’ni Okudun Mu?" diye sorarak vatandaşlarımızın sözleşme içeriğine kolayca erişmesini sağlayan belediyemiz bu sefer de "İstanbul Sözleşmesi Uygulansaydı…" mottosuyla kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturdu.

"Kadına yönelik şiddet insanımızın, ülkemizin en yaşamsal sorunudur ve bu sorunu çözmek adına muazzam bir çabanın ortaya konulması zorunludur" diyen Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da sosyal medya hesaplarından 25 Kasım’a özel farkındalık içeren bir video paylaştı. Akpolat paylaşımında "Kadınlar için şiddetsiz bir hayatı güvence altına alan İstanbul Sözleşmesi’nin her zaman tam destekçisiyiz" dedi.

Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi
25 Kasım Kadın’a Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü çalışmaları kapsamında Beşiktaş’ta yeni bir yaşam merkezi hizmete açılıyor. Belediyemiz tarafından Beşiktaş’a kazandırılan Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi, kadınların yaşatacağı, üreteceği ve dönüştüreceği bir alan olarak faaliyete başlıyor.

Şiddet gören kadınlar ve çocukları merkezimizde psikolojik destek, hukuki danışmanlık, istihdam ve sosyal haklar gibi konularda destek alabilecek. Bünyesinde bir psikolog, bir avukat ve bir istihdam bürosu personeli ile vatandaşlarımıza hizmet verecek olan Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi, bir sığınma evi gibi değil sığınma evi öncesi ve sonrası kadınları ve çocuklarını psiko-sosyal açıdan destekleyen bir yaşam alanı olarak hizmet verecek.

İstanbul Sözleşmesi'ni Okudunuz Mu?