Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezimiz Hizmete Başladı!

Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezimiz, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında Beşiktaş’ta hizmete sunuldu…

Eklenme Tarihi: 29 Kasım 2020 Pazar

Türkiye’nin ve birçok ülkenin toplumsal sorunu olan kadına yönelik şiddete karşı sürdürülebilir politikalar ve uygulamalar gerçekleştiren belediyemiz, şiddete uğrayan kadınların ve çocuklarının yararlanabileceği bir hizmeti daha Beşiktaş’a kazandırdı.

Belediyemiz, kadınların karşılaştıkları şiddet karşısında psikolojik destek alabilecekleri aynı zamanda sosyal haklarını öğrenip atölyeler düzenleyebilecekleri Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi’ni hayata geçirdi. Kadınların yaşatacağı, üreteceği ve dönüştüreceği merkezimizde kadınlara pek çok hizmet sunulacak. Bünyesinde bir psikolog, bir avukat ve bir istihdam bürosu personeli ile vatandaşlarımıza hizmet verecek olan Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi, bir sığınma evi gibi değil sığınma evi öncesi ve sonrası kadınları ve çocuklarını psiko-sosyal açıdan destekleyen bir yaşam alanı olarak hizmet verecek. Şiddet gören kadınlar ve çocukları merkezimizde psikolojik destek, hukuki danışmanlık, istihdam ve sosyal haklar gibi konularda destek alabilecek.

Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi’nin yapısı ve faaliyet alanları, kurulmadan önce ciddi bir analiz ve araştırma kapsamı sonucunda katılımcılık esasına uygun olarak belirlendi. Bu kapsamda merkezimizde çocuk oyun alanı ve çocuk bostanı, atölye ve eğitim salonları, STK’ların kullanımına açık toplantı salonu, kadınların kendine vakit ayırabileceği bir yalnızlık odası, Kadın Dayanışma Merkezi ve istihdam ofisi bulunuyor.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Zeynep Karaman ile beraber Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi’ni ziyaret etti. Müdürlük çalışanlarından bilgi alan Başkan Akpolat kadınların özgürce yaşadığı bir Beşiktaş için daha çok çalışacaklarını vurgulayarak şunları söyledi: "Değerli komşularım, ülkemizde hemen her gün, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dayalı şiddetin trajik sonuçlarına tanık oluyoruz. Pandemi döneminde de maalesef ev içi şiddette artış oldu. Kadınların, sırf kadın oldukları için maruz kaldığı tüm şiddet biçimlerini sonlandırmak zorundayız. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezimizi kentimize kazandırdık. Merkezimiz tamamen Beşiktaşlı kadınların talep ve beklentilerine göre kadınlar için bir yaşam ve üretim alanı niteliğinde tasarlandı. Burası şiddet gören kadınların ve çocuklarının psikolojik, hukuki, istihdam ve sosyal haklarla ilgili destek alabilecekleri, sığınma evi öncesi ve sonrasında onları psiko-sosyal açıdan destekleyen bir merkez. Beşiktaş Belediyesi olarak hayatlarındaki zorlukları aşmaları, sorunları çözmeleri ve şiddetten korunmaları için kadınlara her anlamda destek olmak bizim önceliğimizdir. Kadınların susmadığı, özgürce haklarını aradığı, daha eşit, daha özgür bir Beşiktaş için kararlılıkla çalışmayı sürdüreceğiz ve bu mücadeleyi hep birlikte vereceğiz!"

Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi’nden Nasıl Destek Alabilirim?

Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi içerisinde hizmet sunan Kadın Dayanışma Merkezi, Eşitlik, Çocuk ve Gençlik Çalışmaları birimlerimiz hafta içi mesai saatleri içerisinde çalışır. Etkinlik, atölye ve performansların olduğu günlerde merkez, mesai saatleri dışında ve hafta sonları da hizmet verir. Şiddet gören kadınların ve çocuklarının psiko-sosyal destek aldıkları Kadın Dayanışma Merkezi randevu sistemi ile çalışır. Merkezden destek almak için telefon ile görüşme talep edilir; randevu gün ve saati belirlenir. İlk görüşme sosyal çalışmacılarla yapıldıktan sonra barınma, psikolojik, hukuki ve sosyal haklarınız konusunda ilgili destek mekanizmalarına yönlendirilirsiniz.

Nasıl Destek Olabilirim?
İlgi alanlarınızı, deneyimlerinizi, eğitim birikiminizi başka kadınlarla paylaşmak isterseniz kendi içeriklerinizi sunabilirsiniz. Komşularınıza, arkadaşlarınıza ve etrafınızdaki tüm kadınlara Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi’nden bahsedebilirsiniz.