Beşiktaş Engelleri Birer Birer Aşıyor!

Beşiktaş Engelsiz Sanat Topluluğu fark yaratıyor…

Eklenme Tarihi: 03 Aralık 2020 Perşembe

Beşiktaş Engelsiz Sanat Topluluğu üyelerimiz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne özel olarak hazırlanan bir videoda duygularını paylaştı. Üyelerimiz kendilerini hem geliştiren hem de sosyalleştiren bir ortam yaratıldığı için belediyemize teşekkürlerini sundu.

Engelleri birer birer aşarak her daim dezavantajlı bireylerin yanında olan belediyemiz, geçtiğimiz Ocak ayında Beşiktaş Engelsiz Sanat Topluluğu projesini hayata geçirmişti. Tüm engel gruplarının bir araya gelmesiyle oluşturulan aynı zamanda Türkiye’de ve dünyada bir ilk olma özelliğini taşıyan topluluğumuz kısa sürede birçok gösteriye imza attı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında konuşan Beşiktaş Engelsiz Sanat Topluluğu üyesi Bülent Atsız duygularını şu sözlerle ifade etti: "Bu ailede değer gördüğümü hissediyorum. Burada bana kattıkları şey, dostluk, sevgi, başarı ve azim. Bir engelli için bulunmaz bir hazine bu kadar sanat dalının bir arada olabileceğini düşünmüyorum yani hiçbir yerde yok. Tiyatro eğitimi de alıyoruz burada, sinema eğitimi de alıyoruz."

Grubun diğer üyelerinden Büşra Tufan ise kendisine sağlanan imkânlardan dolayı belediyemize teşekkür etti ve şunları söyledi: "Beşiktaş Belediyesi Engelsiz Sanat Topluluğu’nda farklı engel gruplarıyla çalışma deneyimi kazandık. Kendimizi farklı dallarda geliştirdik. Beşiktaş Belediyesi’nde resim, tiyatro, dans gibi farklı farklı dallarda kendimizi geliştiriyoruz. Farklı farklı insanları tanıyorum. Sosyalleşmem konusunda bana destek sağlıyor."

Engelli komşularımız aynı zamanda Dilek Sabancı Park’ında yer alan Engelli Koordinasyon Merkezimizde de sosyalleşme imkânı buluyor; işaret dili, yoga, İngilizce, pilates, beden eğitimi, bilgisayar, resim ve fotoğrafçılığın yanı sıra birçok farklı alanda ücretsiz eğitim alabiliyor.

Engelsiz bir yaşam için çalışmalarını sürdüren Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da sosyal medya hesabından paylaşım yaparak farklı engel gruplarından bireyleri, becerilerini ortaya çıkarmak üzere Beşiktaş Engelsiz Sanat Topluluğu’nun çalışmalarına katılmaya davet etti. Başkan Rıza Akpolat geçtiğimiz sene Eylül ayında tekerlekli sandalye ile Beşiktaş’ın sokaklarını dolaşarak engelli komşularımızın hayatını kolaylaştırmak için yerinde tespit çalışması yapmıştı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında sosyal medya hesabından anlamı bir video paylaşan Akpolat, "Engelli komşularımızı, kurduğumuz Engelsiz Sanat Topluluğu benzeri projelerle hayatın her alanına katılım göstermeleri için destekliyor, engelleri birlikte aşıyoruz. Tüm engellere karşı daima yanınızdayız" şeklinde konuştu.