Beşiktaş’ta Komposta Dönüştürülen Organik Atıklar Doğayla Buluşuyor!

"İlçemizde sürdürülebilirliği sağlamak için üretmeye devam ediyoruz…"

Eklenme Tarihi: 06 Aralık 2020 Pazar

Belediyemiz, Ortaköy ve Ulus’ta kurduğu kapalı sistem kompost cihazlarla organik atıkları doğayla buluşturuyor. Atıklar, Beşiktaş’ın park ve bahçelerinde toprak katkısı olarak değerlendiriliyor.

Uluslararası Toprak Bilimleri Birliği, toprağın insan sağlığı ve doğal hayatın devamı üzerindeki önemine dikkat çekmek amacıyla 2002'de Birleşmiş Milletler’e toprak günü önerisini sundu. 2013 Aralık’ta kabul edilen öneriyle her yıl 5 Aralık günü Dünya Toprak Günü olarak kutlanmaya başladı. Çevreci bir anlayışla yönetilen ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir doğa bırakmak için önemli çalışmalar gerçekleştiren belediyemiz de bu kapsamda Beşiktaşlılara tohum dağıtarak Dünya Toprak Günü’ne dikkat çekti. Beşiktaş’ın tüm noktalarını adım adım dolaşarak vatandaşlarımızın talep ve sorunlarını dinleyen saha çözüm ekiplerimiz, 5 Aralık Cumartesi günü yine komşularımızın kapısını çaldı ve onlara günün anısına tohum hediye etti.

Belediyemiz aynı zamanda Ortaköy ve Ulus’ta toprağın verimi için yaşamsal öneme sahip olan organik atıkları tekrar doğayla buluşturan bir sistem geliştirdi. Kapalı sistem kompost cihazlarla birlikte komposta dönüştürülen organik atıklar, ilçemizde bulunan park ve bahçelerde toprak katkısı olarak kullanıyor ve organik atıklar tekrar doğayla buluşturuluyor.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da Dünya Toprak Günü kapsamında sosyal medya hesaplarından bir paylaşımda bulunarak şunları söyledi: "Ortaköy ve Ulus mahallelerimizde ‘Kapalı Sistem Kompost Cihazları’ ile dönüştürülen organik atıkları, park ve bahçelerde toprak katkısı olarak değerlendirerek doğaya kazandırıyor; ilçemizde sürdürülebilirliği sağlamak için üretmeye devam ediyoruz. Geleceğimize sahip çıkmak için toprağımızı ve doğamızı koruma sorumluluğumuzun farkındayız. Dünya Toprak Günü kutlu olsun."