Temizlik İşleri Personelimizden Örnek Davranış

Belediye personelimiz bulduğu 2 milyon TL değerindeki çeki sahibine teslim etti…

Eklenme Tarihi: 18 Aralık 2020 Cuma

Temizlik İşleri Müdürlüğümüzde işçi olarak çalışan Ahmet Şahin, yerleri süpürürken bulduğu 270 bin dolarlık çeki emniyete teslim ederek sahibine ulaştırdı.

2 çocuk babası 33 yaşındaki temizlik görevlimiz Ahmet Şahin, belediye binası önünde günlük temizliği yaptığı sırada yerde 270 bin dolarlık çek buldu. 2 Milyon 85 bin TL değerindeki çeki hiç tereddüt etmeden Beşiktaş Belediyesi’ne getiren Şahin, durumu amirlerine anlattı. Belediye ekiplerimiz de hemen harekete geçerek Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bilgi verdi ve polis ekipleri çekin sahibiyle iletişime geçerek çeki sahibine teslim etti. İş insanı olduğu öğrenilen çek sahibi ise çalışanımız Ahmet Şahin’e teşekkür etti.

Yaptığı örnek davranıştan ötürü takdir edilen belediye emekçimiz Ahmet Şahin herkesi duyarlı bir vatandaş olmaya davet ederek şunları söyledi: "Çalışırken elime bir çek geçti. Ben de bu çeki Beşiktaş Belediyesi'ne teslim ettim. O gün sabah her zamanki gibi işime başlamıştım. Öğleden sonra 14.30 sıralarında evime gitmek için çıktım. O sırada yol kenarını da süpürüyordum ve çek süpürgeme takıldı. Çeki görünce aldım ve bugün sahibine teslim ettim. Çekin üzerini okudum 270 bin dolar olduğunu görünce şaşırdım. Kendimi o kişinin yerine koydum. O para günümüzde 2 milyonun üzerinde bir paraya denk geliyor. İnsanların hakkı yenmez ben de götürdüm teslim ettim. ‘Buyurun, ağlayanın malı gülene hayırlı gelmez’ dedim ve çekini verdim."

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da mesai arkadaşına bu örnek davranışından dolayı teşekkür etti. Akpolat, "Belediyemizin emekçisi Ahmet Şahin, kamuya gönülden hizmet eden bir kardeşimiz. Dürüstlüğü ile belediyemizi en iyi şekilde temsil etmiştir. Bu örnek davranışından ötürü kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.