İleri Yaştaki Komşularımızı Yalnız Bırakmıyoruz!

"Beşiktaş'ta kimse yalnız değil. Beşiktaş'ta birlikte varız ve hep birlikte iyileşeceğiz."

Eklenme Tarihi: 19 Aralık 2020 Cumartesi

Esenlik Hizmeti Birimimiz, 75 yaş üstü ileri yaştaki komşularımıza ‘’Evde Temizlik’’, “Hijyen Desteği’’ ve ‘’Kuaför Hizmetleri’’ vererek pandemi sürecinde hayatlarını kolaylaştırıyor. Koronavirüs salgını sonrası artan taleplerden ötürü 65 yaş üstü dezavantajlı ilçe sakinlerimiz de Esenlik Hizmetimizden yararlanabiliyor.

Belediye ekiplerimiz, ileri yaş nüfusun yoğun olduğu ilçelerinden biri olan Beşiktaş’ta pandemi sürecinde de ileri yaştaki komşularımıza kaliteli hizmet vermek için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüze bağlı Esenlik Hizmeti Birimi, 75 yaş üstü ileri yaştaki vatandaşlarımıza “Evde Kuaför Hizmeti” “Evde Temizlik-Hijyen Desteği” ve “Pratik Ev Düzenlemeleri Hizmeti” veriyor. Temizlik malzemelerinin belediyemiz tarafından karşılandığı Esenlik Hizmeti kapsamında ekiplerimiz gittikleri evleri temizleyerek komşularımızı bu zor günlerde yalnız bırakmıyor. COVID-19 önlemleri nedeniyle tulum giyen, maske ve siperlik takan ekiplerimiz, gittikleri evde ilk olarak komşularımızın ateşini ölçüyor.

Yıllardır Beşiktaş Belediyesi’nden hizmet alan Saniye Pekos, verilen hizmetlerden ötürü belediye ekiplerimize teşekkür ederek şunları söyledi: "Verilen hizmetten sonuna kadar memnunuz. Ben beş kişiye bakıyorum. Nasıl yetişebilirim bu kadara işe. Belediye ekipleri bütün işlerime yetişiyor." Saniye Pekos’un eşi Erol Pekos ise "Yapılan hizmetlerden çok memnunuz. Bizim gibi yaşlıların ufak tefek hastalığı oluyor ve belediye ekiplerini aramamız yeterli oluyor. Hemen geliyorlar" ifadelerini kullandı.

Sosyal Yardım İşleri Müdürümüz Seren Tatar Eldeleklioğlu da yapılan çalışmalar hakkında şunları söyledi: "Esenlik hizmet birimimiz 75 yaş üzeri, engelli ve dezavantajlı vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Kuaför ve temizlik hizmetleri olarak iki alanda devam ediyoruz. Bunun yanında pratik ev düzenlemeleriyle ilgili de vatandaşlarımıza destek oluyoruz. Pandemiden dolayı 65 yaş üstü vatandaşlarımıza da bu dönemde hizmet vermeye başladık."

İleri yaştaki komşularımız bizim önceliğimiz diyen Başkan Akpolat ise "Beşiktaş'ta nüfusun önemli bir bölümünü oluşturan ileri yaştaki komşularımız, göreve geldiğimiz günden bu yana bizim önceliğimiz oldu. Pandemi döneminde hayatları oldukça zorlaşan ve sağlık açısından da risk grubunda olan büyüklerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için ekiplerimizle birlikte yoğun bir çaba içerisindeyiz. Esenlik Hizmeti birimimiz ile pandemi önlemleri dahilinde çalışmalarımızı aksatmadan ilerletiyoruz. Bir kez daha vurgulamak istiyorum; Beşiktaş'ta kimse yalnız değil, bir başına değil. Beşiktaş'ta birlikte varız ve hep birlikte iyileşeceğiz" şeklinde konuştu.