Beşiktaş’ta 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Buluşması

Başkan Rıza Akpolat, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde basın emekçileriyle bir araya geldi…

Eklenme Tarihi: 12 Ocak 2021 Salı

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında gazetecilerle dijital platform üzerinden buluştu. Medyanın ve gazetecilerin mesleki sorunlarının ele alındığı online görüşme Başkan Rıza Akpolat’ın sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü bu sene pandeminin ve sokağa çıkma kısıtlamasının gölgesinde geçti. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat bu anlamlı günde basın emekçilerini unutmayarak online ortamda özel bir buluşmaya imza attı. Gazeteci Duygu Demirdağ’ın moderatörlük yaptığı buluşmaya Ali Haydar Fırat, Ayşen Şahin, Barış İnce, Canan Coşkun, Deniz Zeyrek, Doğan Ergün, Elif Ilgaz, Erdi Tütmez, Fikret Bila, Gamze Elvan, Gökçe Çiçek Kösedağ, Hülya Kılınç, İbrahim Kahveci, İpek Özbey, İpek Yezdani, Melis Alphan, Murat Ağırel, Önder Abay, Ümit Alan, Rıfat Doğan ve Serkan Ocak katıldı. Yaklaşık 2.5 saat süren yayını çok sayıda kişi ilgiyle takip etti. Gazetecilerimizin mesleki sorunlarının konuşulduğu görüşmede daha özgür bir basın için neler yapılması gerektiği üzerine açıklamalar yapıldı. Görüşmenin sonunda katılımcılar desteklerinden ötürü Başkan Akpolat’a teşekkür etti.

Ev sahibi Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ise gazetecilerin özgür haber yapabilmesi için ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını belirterek çalışan veya çalışmayan tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Akpolat, "Basının özgür olmadığı hiçbir yerde kimse özgür değildir. Bunu konuşmak söz konusu bile olamaz. Haber alma hakkının ihlal edildiği sansürün artığı bir yerde toplumun gerçeklerden haberdar olması da beklenemez" şeklinde konuştu.

Görüşmenin tamamını izlemek için tıklayınız.