Su Tasarrufuna Nasıl Katkıda Bulunabiliriz?

"Kuraklık artık kapıda değil, evlerimize kadar geldi..."

Eklenme Tarihi: 13 Ocak 2021 Çarşamba

Belediyemiz, son dönemde etkisini daha çok hissettiren kuraklık sorunu nedeniyle yaşanacak olası su sıkıntısına karşı yapılması gereken tasarruf önerilerini açıkladı. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da vatandaşlarımızı evlerinde ve iş yerlerinde su tüketimiyle ilgili dikkatli ve duyarlı olmaya davet etti.

Küresel ısınma ve iklim koşullarının değişmesi nedeniyle barajlardaki su seviyesi oldukça azaldı ve hali hazırda uygulanması gereken su tasarrufu kaçınılmaz bir hal aldı. İstanbul’da barajların doluluk oranı yüzde 19’lara kadar düşerken belediyemiz de vatandaşlara su tasarrufu konusunda çağrıda bulunuyor.

Beşiktaş’ta yaşayan vatandaşlarımızı hem billboardlar aracılığıyla hem de sosyal medya hesapları üzerinden farkındalık çalışmaları yaparak duyarlı olmaya davet eden belediyemiz aynı zamanda bir video yayınladı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürümüz Ali Osman Asılsoy, "Su Tasarrufuna Nasıl Katkıda Bulunabiliriz?" konulu video kapsamında vatandaşlarımızın bireysel olarak alabileceği tedbirleri anlattı; kontrollü su tüketimi hakkında bilgilendirmelerde bulundu.