Beşiktaş’ın Gençleri Avrupa’da 9

Belediyemiz, "Beşiktaş’ın Gençleri Avrupa’da 9" projesi ile Avrupa Birliği’nden hibe almaya hak kazandı...

Eklenme Tarihi: 25 Ocak 2021 Pazartesi

Avrupa Dayanışma Programı (ESC), gençlerin kişisel, eğitimsel, sosyal, sivil ve mesleki gelişimlerini teşvik ederken kendi ülkelerinde veya yurt dışında topluma yarar sağlayan projelerde gönüllü olmaları, çalışmaları veya ağ kurma faaliyetlerinde bulunmaları için fırsatlar yaratan aynı zamanda toplumsal ihtiyaçları karşılamayı hedefleyen yeni bir Avrupa Birliği girişimidir. Gençleri daha kapsayıcı bir toplum oluşturmak, savunmasız insanları desteklemek ve toplumsal zorluklara cevap vermek için bir araya getiren program, yardım etmek, öğrenmek ve kendini geliştirmek isteyen gençlere ilham verici ve güçlendirici bir deneyim sunar.

Beşiktaş’ın Gençleri Avrupa’da 9 projemiz ile 4 genç, 59 gün boyunca Ukrayna’nın Ivona Frankivsk bölgesinde bulunan sivil toplum kuruluşunda spor konusunda gönüllülük faaliyetlerinde bulunacak. 18-30 yaş arasındaki gençlerin seyahat, konaklama, yemek giderleri ve cep harçlığı ise kazanılan hibe ile karşılanacak. Proje ile ilgili duyuru ve detaylar pandemi sonrasında diğer proje çağrılarımız ile birlikte belediyemizin web sitesi üzerinden yayınlanacak.

Gönüllülük Programı Nedir?
Bana Nasıl Katkı Sağlar?

• Avrupa Dayanışma Programı kapsamında gönüllülük, kişisel ve profesyonel gelişiminize ivme kazandıracak bir öğrenim deneyimidir.

• Gönüllülük deneyiminiz öncesinde, sırasında ve sonrasında eğitim alma fırsatınız olacak; mentorünüz net hedefler belirlemenize yardımcı olurken bu hedeflere nasıl ulaşacağınızı gösterecek. Bunun yanı sıra dil ve kültürler arası becerilerinizi geliştirme, kendi başınıza yaşama, güçlüklerin üzerinden gelme ve ekip içinde çalışmayı öğrenme şansı yakalayacaksınız.

• Başka bir ülkede yaşamak ve bu ülkeyi keşfetmek, diğer kültürler hakkında bilgi edinmek veya yeni arkadaşlar edinmek gönüllülük deneyiminizin kaçınılmaz bir parçası olacak.

• Gönüllülük deneyiminiz ile gönüllü olduğunuz kuruluşlara ve yerel topluluklara yeni fikirler ve çok kültürlü bir ruh taşıma imkânı elde edeceksiniz.

• Avrupa Dayanışma Programı’nda yer alarak bir topluluğun parçası olacaksınız. Geri döndüğünüzde eski gönüllülerden oluşan daha geniş bir toplulukla bağlantıda kalabilir, deneyimlerinizi paylaşabilir ve ülkedeki diğer genç bireylerle iletişim kurup onlara ilham verebilirsiniz.

• Gönüllü olarak katıldığınız bir projenin sonunda ise katılımınızı belgeleyen bir sertifika sahibi olacaksınız. www.ua.gov.tr/anasayfa/icerikler/esc/

*** Yeni projelerimiz ile ilgili bilgilendirme ve çağrılarımız için besiktas.bel.tr web adresimizi takip edebilirsiniz.

Ayrıntılı Bilgi için:

Beşiktaş Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü