Beşiktaş’a Avrupa Konseyi'nden Yerel Demokrasi Ödülü!

Belediyemiz, bir kez daha “Avrupa Demokrasi Haftası Partner Kuruluşu” unvanına layık görüldü…

Eklenme Tarihi: 27 Şubat 2021 Cumartesi

Belediyemiz, Avrupa Konseyi tarafından koordine edilen Avrupa Yerel Demokrasi Haftası (European Local Democracy Week - ELDW) kapsamında yaptığı çalışmalarla 2020 Avrupa Demokrasi Haftası Partneri unvanını aldı.

Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Yıllık Koordinasyon Toplantısı, bu yıl pandemi sebebiyle 26 Şubat 2021 Cuma günü online olarak gerçekleştirildi. Toplantı kapsamında Türkiye, Portekiz, Ukrayna, Tunus, Romanya, Sırbistan ve İsveç’ten Avrupa Konseyi'ne üye 16 belediye ödül almalarını sağlayan etkinlikleriyle ilgili sunumlar yaptı. Belediyemizin ELDW kapsamında yaptığı çalışmalar ise Dış İlişkiler Müdürlüğü Proje Koordinatörü F. Ekin Danacı tarafından anlatıldı. "Halk Sağlığı Dijital Yönetim Merkezi, Online Tıbbi Danışma Hizmeti, Atık Maske ve Eldiven Kutuları, Dayanışma Askısı, Eşitlik Evde Başlar Kampanyası, Beşiktaş Belediyesi Kadın Cinayetlerine ve İstanbul Sözleşmesi'ne Dikkat Çekiyor Kampanyası, Modüler Kent Parkı Barbaros Meydanı’nda, Stresle Topyekûn Mücadele Hareketi" gibi 2020 yılında gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımız Avrupa Demokrasi Haftası Partneri ödülüne layık görüldü. Sunumların sona ermesinin ardından belediyelerin temsilcilerine sertifikaları yine online olarak takdim edildi.

Geçtiğimiz yıl da aynı unvanı alan belediyemiz, 2019 Avrupa Demokrasi Haftası Partneri ödülünü Başkan Rıza Akpolat’ın katılımıyla Strazburg’da almıştı. Bu anlamlı ödülü bir kez daha almaktan onur duyduğunu ifade eden Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, "Beşiktaş ülkemizde demokrasinin, katılımın ve hesap verebilirliğin örnek ilçesi olmaya, ülkemizin demokrasi mücadelesine katkı sunmaya devam edecektir. Demokratik yaşamın bütün kurum ve kurallarıyla yaşama geçirmeye çalıştığımız Beşiktaş, halk iradesinin her an yönetime yansıdığı bir belediye olarak yeni ve özgün uygulamalarla model olmaya devam edecektir" şeklinde konuştu.

ELDW Hakkında:
Avrupa Konseyi’nin koordine ettiği European Local Democracy Week (ELDW), Avrupa Yerel Demokrasi Haftası her yıl Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı'nı hatırlamak ve yerel demokrasinin önemine dikkat çekmek amacıyla düzenleniyor. Bu anlamlı hafta kapsamında Avrupa belediyeleri, kendi önceliklerine uyarlanmış hedefli programlar ve faaliyetler geliştirmeye teşvik ediliyor. Etkinliğe katılan belediyelere, Avrupa Konseyi tarafından AB’nin simgesi olan "12 Yıldızlı Şehir" unvanı veriliyor. Etkinliklerin amacı ise yerel düzeyde demokratik katılımı teşvik etmek ve desteklemek.