Engelsiz Sanat Topluluğumuz Paradance Dünya Şampiyonası’na Hazır!

Beşiktaş Belediyesi Engelsiz Sanat Topluluğu, bu yıl ilk kez çevrimiçi olarak düzenlenecek olan Paradance Dünya Şampiyonası için çalışmalara başladı...

Eklenme Tarihi: 28 Şubat 2021 Pazar

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen sporcuların oluşturduğu Beşiktaş Belediyesi Engelsiz Sanat Topluluğu, Mart ayında yapılacak olan Tekerlekli Sandalye Dans Sporu Dünya Şampiyonası için sıkı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Pandemi nedeniyle bu yıl ilk kez çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek olan şampiyonada Engelsiz Sanat Topluluğumuzun sanatsal çalışmalarını belediyemiz, sportif tarafını ise Beşiktaş Jimnastik Kulübü üstleniyor. Beşiktaş Belediyesi Engelsiz Sanat Topluluğu, tekerlekli sandalyede 5 erkek ve 3 kadın sporcu ile Tekler Freestyle kategorisinde Beşiktaş’ı temsil edecek.

Beşiktaş Belediyesi Engelsiz Sanat Topluluğu Koordinatörü Gamze Birsöz Koç şampiyonadan derece beklediklerini ifade ederken Mart ayı sonunda değerlendirmelerin tamamlanacağını ve sonuçların sosyal medya üzerinden canlı olarak açıklanacağını belirtti.

"Sürdürülebilir Engelli Sporları Projeleri için Çalışıyoruz"
Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da Süleyman Seba Kültür ve Sanat Merkezi’nde prova yapan sporcularımızın gösterilerini izleyerek onlara destek ve moral verdi. Engelsiz Sanat Topluluğumuzun çalışmalarını yakından takip eden ve destekleyen Başkan Rıza Akpolat konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı: "Beşiktaş Belediyesi olarak engelli sporları alanında sürdürülebilir projeler hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Beşiktaş Belediyesi Engelsiz Sanat Topluluğu dünyada ilk kez çevrimiçi gerçekleştirilecek Paradance Dünya Şampiyonası’na katılıyor. Süleyman Seba Kültür ve Sanat Merkezi’nde sporcularımızın provalarını izlerken gururlandık. Beşiktaş Belediyesi Engelsiz Sanat Topluluğumuzun Paradance Dünya ve Türkiye Şampiyonası’nda da bizi en iyi şekilde temsil edeceklerine ve derecelerle döneceklerine inanıyorum. Hepsine başarılar diliyorum."

Nisan ayında Antalya’da düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonası’na da 13 sporcu ile 18 ayrı kategoride hazırlanan Engelsiz Sanat Topluluğumuza şampiyonada ayakta partnerleri de eşlik edecek.