Zabıta Ekiplerimiz Beşiktaş’ta Yeme İçme Yerlerini Denetledi!

Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz yeni kontrollü normalleşme süreci kapsamında yeme içme yerlerini denetledi…

Eklenme Tarihi: 08 Mart 2021 Pazartesi

Ülkemizde uygulanan yeni kontrollü normalleşme süreciyle beraber vatandaşlarımız artık yeme içme yerlerinde oturarak hizmet alabilecek. Belediyemiz de bu kapsamda ilçemizin farklı yerlerinde her gün denetimler gerçekleştiriyor.

Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz, İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre toplum sağlığını önceleyen tüm tedbirleri aldı. Bu kapsamda Beşiktaş’ta 07.00-19.00 saatleri arasında faaliyet gösteren lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı, kıraathane ve çay bahçesi gibi iş yerleri denetlendi.

Ekiplerimiz, yeni kontrollü normalleşme sürecinde işletmelerde temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulmasını hatırlatırken kurallar hakkında da bilgi verdi. İşletme sahiplerine yüzde 50 kapasitenin aşılmaması, masalar arasındaki 1.5 metre mesafeye dikkat edilmesi, HES kodu sorgulama ve 07.00-19.00 saatleri arasında müşteri kabulü gibi konularda uyarılar yapıldı.

Denetimlerin sıkı bir şekilde süreceğini belirten Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da "Beşiktaşlı komşularımızın sağlıklı bir şekilde hizmet alabilmesi adına ekiplerimiz, ilgili yerlerde kontrolleri yapıp gerekli tüm önlemleri almaya devam edecek. Ekiplerimiz, işletme sahiplerine kontrollü normalleşme döneminde uyulması gereken kurallar hakkında da bilgi verecek" şeklinde konuştu.